Powerline modem s POE

Powerline modem s POE
« kdy: 04. 04. 2023, 14:57:32 »
Dobry den vsem, nevedel byste nekdo o powerline modemu (HomePlug, GHN, celkem jedno, pokud to da realne aspon par desitek Mbps) s ethernetovym vystupem a hlavne POE (802.11af staci), ktery by se dal koupit v CZ (v EU)?

V minulosti takove veci celkem byly v nabidce, ale prijde mi, ze tahle kategorie nejak vymrela. Nasel jsem par krabicek (Nexuslink GPL-1200PoE, pripadne rebrandovane na Comcast a Zinwell PLS-8171, PLM-9171), zadnou ale v nabidce ceskych nebo aspon EU obchodniku. Rad bych neco, co je v CZ (v EU) uveritelne legalni, coz je zrovna u powerline modemu pomerne ozehave tema. Comcast/Nexus sice deklaruji CE-cko, ale kdyz se to nekoupi v EU, nema to zadnou vahu.

Cilem je pripojit IP kameru v mistech, kam vede 230V kabel (HomeplugAV byl celkem spokojen), ale dostat tam ethernet, optiku nebo i wifinku je prilis komplikovane. Ten powerline ethernet vychazi nejlip a modem se zabudovanym POE by mi usetril zdroj pro kameru (dalsi krabicka) a ucinil celou taskarici ponekud kompaktnejsi.

Klimaticke naroky ani naroky na zpusob pripojeni do 230V site radeji zadne nemam :-)

Diky!

ja.

• 338
    • Zobrazit profil
Re:Powerline modem s POE
« Odpověď #1 kdy: 04. 04. 2023, 22:36:55 »
Niečo podobné som riešil pred časom, nakoniec som skončil s bežným tp-linkom s prechodovou zásuvkou (TL-PA7017P) a v nej injektor.

S pasívnym injektorom to dokáže byť relatívne kompaktné - samozrejme, nie tak, ako keby to bolo v jednej krabici; af/at injektor dokáže byť tehla sama o sebe.

CPU

• 828
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 04. 04. 2023, 23:19:33 »
Kámoš něco má, pošli SZ, přepošlu mu to.

« Odpověď #3 kdy: 05. 04. 2023, 16:40:20 »
Dobry den vsem, nevedel byste nekdo o powerline modemu (HomePlug, GHN, celkem jedno, pokud to da realne aspon par desitek Mbps) s ethernetovym vystupem a hlavne POE (802.11af staci), ktery by se dal koupit v CZ (v EU)?

V minulosti takove veci celkem byly v nabidce, ale prijde mi, ze tahle kategorie nejak vymrela. Nasel jsem par krabicek (Nexuslink GPL-1200PoE, pripadne rebrandovane na Comcast a Zinwell PLS-8171, PLM-9171), zadnou ale v nabidce ceskych nebo aspon EU obchodniku. Rad bych neco, co je v CZ (v EU) uveritelne legalni, coz je zrovna u powerline modemu pomerne ozehave tema. Comcast/Nexus sice deklaruji CE-cko, ale kdyz se to nekoupi v EU, nema to zadnou vahu.

Cilem je pripojit IP kameru v mistech, kam vede 230V kabel (HomeplugAV byl celkem spokojen), ale dostat tam ethernet, optiku nebo i wifinku je prilis komplikovane. Ten powerline ethernet vychazi nejlip a modem se zabudovanym POE by mi usetril zdroj pro kameru (dalsi krabicka) a ucinil celou taskarici ponekud kompaktnejsi.

Klimaticke naroky ani naroky na zpusob pripojeni do 230V site radeji zadne nemam :-)

Diky!

Troufám si tvrdit, že v česku nic takového za rozumné poníze nekoupíte. Pokud nemáte čas a peníze na vyhazování, také doporučuji přidat za ethernet adapter a pasivní PoE injektor.

« Odpověď #4 kdy: 06. 04. 2023, 16:01:37 »
Dekuji vsem za odpovedi, zda se, ze takovahle kombinace je asi fakt v dnesni dobe rarita a v CZ ani v blizkem okoli ji nikdo neprodava. Vyhrava to tedy varianta modemu s poe injectorem v pruchozi zasuvce.

Jeste jednou diky.