Tuxedo nebo System76

Tuxedo nebo System76
« kdy: 29. 09. 2021, 12:12:35 »
Má tady někdo zkušenosti s dodáním a provozem strojů od zmíněných firem? Potenciálně bych měl zájem o některý jejich 17" stroj s RTX 3070 grafikou, takže Book XUX7 od Tuxeda nebo Oryx Pro od System76. Který by spíš kdo doporučil?

Recenzi na Stellaris 15 tady na Rootu jsem četl, ale úplně mne neodpověděla ...

dr_ak

Re:Tuxedo nebo System76
« Odpověď #1 kdy: 29. 09. 2021, 15:36:09 »
Já jsem koupil loni Tuxedo - od objednávky trvalo sestavení cca týden, poté ho DHL z Německa přivezlo do druhého dne.
Jednoduše šla odečíst DPH (prodali rovnou bez) a také jsem chtěl něco bližšího pro případné uplatnění záruky.

Kvalita a parametry jsou v pohodě:

* ultra TUXEDO InfinityBook Pro 14 - Gen6 16 GB RAM
* 2 roky záruka,
* česká klávesnice
* HW a ovladače v pohodě - udržují opensource utility: https://github.com/tuxedocomputers
*  za cca 1000EURO.

Za mě mohu doporučit.

« Odpověď #2 kdy: 29. 09. 2021, 17:46:17 »
Já jsem koupil loni Tuxedo - od objednávky trvalo sestavení cca týden, poté ho DHL z Německa přivezlo do druhého dne.
Jednoduše šla odečíst DPH (prodali rovnou bez) a také jsem chtěl něco bližšího pro případné uplatnění záruky.

Kvalita a parametry jsou v pohodě:

* ultra TUXEDO InfinityBook Pro 14 - Gen6 16 GB RAM
* 2 roky záruka,
* česká klávesnice
* HW a ovladače v pohodě - udržují opensource utility: https://github.com/tuxedocomputers
*  za cca 1000EURO.

Za mě mohu doporučit.

Rebrandovaný Dell bez systému za dvojnásobek ceny. Gratulace...

« Odpověď #3 kdy: 01. 10. 2021, 08:55:25 »
...
...

Děkuji za odpověď. Tu DPH zrušili na margo toho, že jste plátce, předpokládám?

dr_ak

« Odpověď #4 kdy: 01. 10. 2021, 11:54:50 »
Děkuji za odpověď. Tu DPH zrušili na margo toho, že jste plátce, předpokládám?

Ano, bylo to koupené na firmu, neplátci budou DPH platit.

Rebrandovaný Dell bez systému za dvojnásobek ceny. Gratulace...

Nejedná se o DELL, ale Clevo, viz např: https://www.reddit.com/r/linuxhardware/comments/fvgu0h/review_of_tuxedo_inifitybook_s14_v5_or_clevo/

« Odpověď #5 kdy: 02. 10. 2021, 21:33:30 »
Mám Tuxedo (zmíněný InfinityBook Pro 14 v5) a znovu už bych si od nich nic nekoupil. Po půl roce mi začal blikat displej (nějakým způsobem vadný kabel), takže jsem reklamoval. To by až takový problém nebyl. Člověk i dostane předplacený štítek, který jen vytiskne a nalepí na krabici a donese na poštu. Problémy nastaly pak. Ta firma je jeden velký bordel. Notebook se mi vracel z reklamace 2 měsíce, protože se mnou absolutně nekomunikovali, ignorovali velké červené výzvy v průvodním protokolu, ať na balík uvedou moje telefonní číslo, a na podpoře se strašně divili, že mi nikdo od nich neodpověděl na můj e-mail, kde jsem je žádal o sledovací kód balíku, takže se jim notebook vrátil zpátky. Nutno říct, že když ho poslali znovu (a navzdory dalším prosbám opět bez telefonu), tak mi opět žádný kód neposlali a musel jsem je marně urgovat neustále dokola. Naprosto zoufalé. K notebooku nebyl přiložený žádný protokol s informací, co na něm vlastně udělali.

Propadlé tlačítko touchpadu opravit odmítli. Měl jsem jim ho omlátit o hlavu v moment, kdy notebook přišel.

A to nemluvím o tom, že namísto problémů s displejem (který je OK) se notebook nezačne sám nabíjet, i když by měl, totéž když je vypnutý. Když ho uspím a probudím, tak nenaběhne zvukovka, místo restartu se vypne, místo vypnutí zůstane běžet. Žádný z těchto problémů před reklamací neexistoval. Netuším, co s tím dělali. Tuxedo tohle odmítá řešit, prý ať si přeinstaluju systém (upřímně, pochybuji, že to u mého Gentoo bude mít jakýkoli vliv – před odesláním na reklamaci jsem vyndal disk, po vrácení jsem ho tam dal zpátky – přesně 0 změn v systému).

K tomu všemu přičtěme, že ten notebook na člověka řve ČÍNA od okamžiku, kdy vidí krabici, po okamžik, kdy vidí notebook. Jistě, každý notebook bude mít svoje mouchy, do málokterého člověk narve 64 GB paměti, ale prostě Tuxedo ne.

Nicméně pokud by o ten můj někdo měl zájem, můžete mi napsat. ^_^

dr_ak

« Odpověď #6 kdy: 03. 10. 2021, 20:29:56 »
Tak to vypadá, že špatná zkušenost uživatele xHire s podporou Tuxedo není ojedinělá, viz: https://www.trustpilot.com/review/tuxedocomputers.com
Celkové hodnocení mají dobré, ale když jsou problémy, tak je to komunikace při reklamování.. Tuxedo se tam kaje a slibuje nápravu, tak buď kecají, nebo tam levá ruka neví, co dělá pravá...

Chtěl jsem to porovnat se System76, na trustpilot nemají rezence a jinde jsem našel jen např. toto: https://www.amazon.com/System76-Gazelle-Processor-500GB-Drive/product-reviews/B00GIVX0FM?reviewerType=all_reviews - kde jsou podobně špatné příhody s reklamacemi...

Zajímalo by mě, jaké procento reklamací se jim skutečně nepovede a jak tedy podobné rezence interpretovat - pokud je reklamace v pořádku, tak asi není taková potřeba o tom psát na web.

« Odpověď #7 kdy: 07. 04. 2023, 14:14:22 »
Chci poděkovat za předchozí komentář. Velmi vážně jsem uvažoval o nákupu u Tuxedo.
Ale protože neodpovídají na moje otázky, trochu víc jsem pátral a zjistil jsem, že jejich podpora je opravdu špatná.
Uvažuji tedy o raději o nákupu přímo od Schenker, protože se chci vyhnout případným trápením s nefungujícím supportem.
Takže ještě jednou díky!