Obzvláště když jde o Vás, musím se zeptat: Co s tím chcete dělat, co chcete hostovat. Protože občasné upravování stránek stačí texťák a Nginx který prostě servíruje soubory.
Já mám na webovce (ne že bych tam něco zajímavého měl) Nginx se SSI (server-side includes) který includuje to, co mi přes proxy hodí program v Rustu, který ukládá tu jedinou věc co ukládá, jedno jediné číslo (zatím) do souboru prostě jako bajty toho čísla. Ale kdybych toho potřeboval víc, asi by použil SQLite. Pokud jde o osobní stránku, pochybuji že by z využití nějaké databáze více určené pro vyšší provoz (jako PostgreSQL, který bych na to doporučil) plynuly nějaké výhody převažující náročnost toho že je tam nějaké služba navíc, která i tak vyžaduje nějaké nastavení a možnou údržbu.
Ale jak jsem řekl, nevím co přesně chcete, protože »občasné editování svých stránek na localhostu« je co? To může být jen upravování textu (HTML, CSS, ...) až po komplexní webovou aplikaci typu Wordpress.
Pokud chcete jen něco co má HTTP server na localhostu, prostě servírování statických stránek, tak Python (který je předinstalovaný v každé mainstreamové desktopové distribuci) má v sobě jeden. stačí spustit
python -m http.server
a je to.