mít 'prázdnou' RAM je zcela neefektivní, proto ji systém používá jako cache a v případě potřeby tuto cache smaže a uvolní programu, který ji potřebuje. Ale to tebe, předpokládám, opět nezajímá.
Nezajímá mě to, protože ten linux v podstatě nechce ani nastartovat. Do Gnome se nedostanu nebo se to restartuje jakmile se pokusím spustit terminálové okno. Po restartu najede login a chce kliknout na user atd. Místo toho najedu do terminálu, ale tam nefunguje česká klávesnice a není tam ani pipeline ... ačkoliv jsem při instalaci vybíral klávesnici právě s pipepline.
"v případě potřeby tuto cache smaže"
Ale on ji nemaže! 78 MB tam je.
A zdá se že pro nedostatek místa nemohu ani připojit nasdílené oddíly ... nebo se dostanu jen do toho jednoho souboru, který používám na sdílení textu vodsud. Takže nešly ani nakopírovat logy. Ani výcuc přes pipline grep z logů nešel.
A někdo tu v minulosti radil, že mám odinstalovat Win a nainstalovat linux, což taky nedává žádný smysl taková rada, protože bez Win se neobejdu. Logicky, i když bych získal snad +6 GB paměti, Linux ji všechnu zase sežere a zbude 180MB. Takže bych si tím nepomohl.
Nemohu otestovat výše doporučené kódy, protože nenajede gnome a tudíž to neotevřu a nezkopíruju do terminálového okna. Brzdí mě to, že nedokážu spustit systém bez gnome a i kdybych to udělal, tak zase bez tý anglický klávesnice nejde psát. A neumím zkopírovat text třeba z MC do terminálu.