Přenesení dat aplikace mezi telefony

Přenesení dat aplikace mezi telefony
« kdy: 09. 03. 2023, 12:39:29 »
Ahojte, dokázal by mi prosím někdo pomoct?
Používal jsem na androidu deník Private Diary Pro. Telefon se mi upgradoval na Android 13 a apka přestala fungovat. Padá. Telefon sem tam zahlásí, že apka něco nesplňuje a vývojář by měl něco aktualizovat, ale ten nechce/nemůže.
Apka je pořád na Play a funguje na nižších verzích androidu.
Apka má taky webové rozhraní, pořád funguje, ale já jsem se při poslední výměně telefonu do aplikace nepřihlásil tudíž mám na webu poslední záznam z roku 2020 nebo tak.
Napadlo mě, že bych přenesl data aplikace na starší telefon a vyexportoval je do nějakého .csv, ale vůbec nevím, kde je hledat. V dostupných složkách připomínajícíchc název apky žádná data nejsou.
Poradíte mi, kde hledat data aplikace a jak se k nim dostat popř. jestli se k cestou přenosu souborů na jiný telefon dostanu k datům?
Děkuji
« Poslední změna: 09. 03. 2023, 14:21:55 od Petr Krčmář »

Re:Přenesení dat aplikace mezi telefony
« Odpověď #1 kdy: 09. 03. 2023, 15:05:48 »
Zkousel jsi Android/data/app.diary ?

« Odpověď #2 kdy: 10. 03. 2023, 08:53:55 »
Jojo zkoušel. Je tam vnořená složka files a ta je prázdná, reps. já tam nic nevidím.

« Odpověď #3 kdy: 11. 03. 2023, 12:44:01 »
Týká se to androidu, ale není to v /dev/null?

Někdo mi poradil  k podobné věci
/data/data/{doménový_název_aplikace}

ten název jde teba zjistit v informace o aplikaci nebo v apkupure.com nebo možná i v pekle play.google.com
org.autor.vulgonázevaplikace

mohllo byt být třeba com.diary.diary

« Odpověď #4 kdy: 11. 03. 2023, 12:56:58 »
Aplikácia ukladá svoje dáta s najväčšou pravdepodobnosťou do /data/data/ alebo do systémovej DB. V oboch prípadoch sa k ním ale bez rootu nedostane.

k3dAR

• 2 945
  • porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 12. 03. 2023, 08:34:31 »
[...] název jde teba zjistit v informace o aplikaci nebo v apkupure.com nebo možná i v pekle play.google.com
org.autor.vulgonázevaplikace
ta pri dohlednai v Play to samozrejme videt je okamzite v url ;-)
https://play.google.com/store/apps/details?id=app.diary

@uio789546 pokud ta data nejsou v "interni uloziste" tedy to co se tvari jako sdcard, uzivatelsky dostupne, tak jak bylo zmineno bez root se k nim nedostanes, s rootem muzes App Manager dohledat ruzne cesty co ta app pouziva, pripadne datovou DB prozkoumat pres "SQLiteViewer" ci SQLite Database Editor a pokud to nebylo sifrovane, ale spolehalo jen na to ze nemas root tak bys data z DB takto vycetl...
« Poslední změna: 12. 03. 2023, 08:37:03 od k3dAR »

« Odpověď #6 kdy: 15. 03. 2023, 17:05:46 »
ta pri dohlednai v Play to samozrejme videt je okamzite v url ;-)
https://play.google.com/store/apps/details?id=app.diary
Já ale nemám potřebu navštěvovat  play.google.com, dokonce ho mám zablokované v DNS, jelikož  z webových browserů webové stránky vyhledávače" google.com", dokumenty google "docs.google.com"
 a další z nějakého prapodivného důvodu periodicky odesílají v pravidelných intervalech (desítky s) XmlHttpReqeusty s nějakým binárním smetím
 na play.google.com/log

Proto jsem tuto celkem logickou akci (najít na google play název aplikace a podívat se do URL) neudělal.
« Poslední změna: 15. 03. 2023, 17:08:28 od mikesznovu »

z_sk

« Odpověď #7 kdy: 16. 03. 2023, 12:47:34 »
Máš povolené vyvojárské nastavenia pre Android? Máš povolený Activity log?

« Odpověď #8 kdy: 17. 03. 2023, 08:59:06 »
Situace je vyřešena, podařilo se mi dostat do aplikace a ta už ani nepadá. Jak se to stalo?
Udělal jsem zálohu telefonu nástrojem Smart Switch od Samsungu. Po provedení zálohy mi Smart Switch ještě nabídl aktualizaci FW - nevím přesně čeho, protože telefon se tvářil, že je všechno aktuální. Po aktualizaci se starší apky najednou začaly ptát na oprávnění s tím, že byly vytvořeny pro starší Android. No a najednou i Private Diary jede. Tak jsem se rychle přihlásil do profilu a všechno syncnul na web a stáhnul zálohu.
Děkuji všem, kteří se mi pokusili pomoct.
Karel