Vlastni server mam vic jak 20 let. Email, antispam, weby, webmail, owncloud, DNS, mel jsem tam i svn, git, tomcat, ale to jsem uz pred casem soupl na sluzebni server. Vzdy jsem to provozoval na obycejnem zeleze, jelo to spolehlive.
Nikdy jsem se nezivil jako spravce linuxovych systemu, takze si s tim hraju spis pro zabavu nebo nekdy z donuceni. Ted jsem snad po 10 letech menil hw, takze jsem chtel udelat i "moderni" instalaci, takze jsem sel do proxmoxu a dockeru a vysledek asi neni uplne blby, asi neni uple best practice, ale aspon nezustanu blbej. Kazdopadne muzu ale rict, ze instalace noveho serveru mi zabrala HODNE casu.
Dokud je instalace veci rekneme inkrementalni, je to jako zabava v pohode. Ale jak uz clovek na rozjete veci spoleha a musi tedy vymyslet, jak to udelat bezbolestne a se zachovanim veskere puvodni funkcionality, tak uz to pro me takova sranda nebyla. Pro nekoho, kdo se tim zivi, to ale jiste bude vice mene hracka.
Kazdopadne kdyz vidim, jak funguji maily u seznamu ci googlu, tak sem MOC rad, ze to mam udelano po svem. Stejne tak, kdyz jsem se kdysi pokousel vyuzit nejakych VPS, tak me to za ty prachy prislo bud fakt drahy, nebo levny, ale strasny, takze sem opet rad za vlastni zelezo ve vlastnim sklepe (drive v detskem pokojicku ;-) ).