Toto je uz roky omielana tema ktora proste raz musi skoncit. Prosim ludi, nepouzivajte preboha wifi na mikrotikoch. Z biznisju je to to najhorsie snad co existuje. Uz ma nebavi neustale citat o wifi issues s mikrotikom. Mikrotik mam rad kvoli ich routovaciemu vykonu a nastaveniach ale preboha ludia. Nepouzivajte mikrotik kvoli wifi, je to snad najtragickejsie co existuje.
Ale zase nepreháňajme. Áno, Mikrotik nie je najdokonalejšia wifi v celom známom vesmíre, ale mnohým vyhovuje, napríklad aj mne. Áno, Mikrotik má v porovnaní s inými len spodnú časť ponuky (napr. cap ac je ekvivalent ac lite, prichdázajúci cap ax je ekvivalent u6 lite, na vyššie modely ako nanohd alebo u6 pro/ent odpoveď nemajú), ale v mnohých prípadoch to stačí a ako spomenuli ostatní, iné značky majú aj iné problémy.
No a wifiwave2 už používajú vendor wifi stack, už nie sú žiadne vlastné drivery, takže zariadenia majú podobné vlastnosti ako iné, s tým istých chipsetom.
nahodou, volakedy pouzivali atheros wifi moduly, a slapalo to paradne.
Ja mam doma nejake tie najlacnejsie hAP, ale tie su vyslovene na pokrytie 1 miestnosti - mam 2 na kazdom poschodi jedno. A mikrotiky musim mat, lebo napr. ja mam 3 siete - domacu, hostia a IoT. a kazda je oddelena. Viem to spravovat cez capsman - hlavny router mam 750G
Dokazem toto s inym vyrobcom?
Áno, viacero SSID a ich tagovanie na VLAN-y dokážu aj iné AP. Napríklad vyššie spomínané Unifi, alebo Omada. Na rozdiel od capsmanu, cez Unifi alebo Omada controller manažuješ komplet zariadenie, nie len rádio.