Ahoj,
pristi rok me cekaji statnice na CVUT. Cele studium me to tahlo k mikrokontrolerum, takze vsechny projekty, bakalarka i prace pri studiu se tocili kolem embedded programovani. Od zari pracuji na diplomce, zhruba pulka prace je tvorba firmware pro merici zarizeni a pulka programovani weboveho rozhrani pro ovladani a vizualizaci dat. Moje predchozi zkusenosti s webarinou byli na urovni roku 2006 - PHP, MySQL, ciste HTML/JS/CSS + jQuery - moje vzpominky na tento stack nejsou zrovna pozitivni. Pro diplomku jsem se ale kvuli docela komplexnimu UI rozhodl naucit soucasne frontendove technologie. Vybral jsem si React, TypeScript a Tailwind. Po par tydnech, az jsem se zacal szivat s novym stackem to zacalo byt jine kafe oproti predchozim pokusum. Zacalo me to opravdu bavit, minimalne stejne jako programovani jednocipu v Cecku. Tomu bych jeste pred pul rokem neuveril...
Zacal jsem opatrne premyslet, ze bych pivotoval od firmwaru smerem k webu. Pri projizdeni pracovnich portalu si vsimam, ze webarina ma asi spoustu vyhod. Radove vice pracovnich nabidek, obecne vyssi platy, moznost WFH, remote, prace na ICO - vsechno veci, ktere se s blizicim se datem nastupu na full time zdaji stale dulezitejsi.
Ted snad konecne k otazce. Jako Ceckar bych po skole nemel problem se uchytit, mam nejake projekty, part-time praxi, zkratka alespon par veci do zivotopisu. Navic v tomto oboru hodne firem slysi na tri pismena pred jmenem z CVUT. S webarinou ale nemam zadne pracovni zkusenosti, na pohovoru bych mohl ukazat jen diplomku, navic na tituly se tam (opravnene) moc nehraje. Myslite, ze na me nekde budou bez zkusenosti zvedavi? Mam v planu do statnic jeste zbastlit neco i s Node.js, databazi, REST API a mozna s necim dalsim, vic toho ale nestihnu - mam plne ruce prace s diplomkou a jeste musim dohanet Erasmus.
Moc diky za vase nazory.