Synchronita souborů v _override složce Dockeru

Synchronita souborů v _override složce Dockeru
« kdy: 16. 11. 2022, 12:24:34 »
Zajímalo by mě pár věcí o dockeru:
Je podsložka _override nějaká standardní funkcionalita dockeru nebo  připojených volumes? (To znamená že , co že třeba co se vloží do /home/bezec/path/_override/etc/bla/cfg.yml se v kontejneru objeví v  /etc/bla/cfg.yml, kde /home/bezec/bath je předaná cesta při spouštění)

2. soubory nejsou spjaté. To znamená, že jsem  očekával (trochu), že když při běžícím kontejneru změním "lower" soubor ( /h/b/p/_over/etc...yml), tak se projeví ihned v kontejneru (docker exec -it cat /etc/b/c.yml vrátí stejný obsah)..  Samozřejmě oboustranou synchronizaci jsem nečekal, od toho je přece normální volumes
Soubory se "propisují" do "upper" adresáře jen při spuštění kontajneru (tedy jejich aktuální obsah v době spuštění)

DOTAZ:

Je možné nějak nakonfigurovat docker-file nebo co, aby fungovala ty změn se projevily ihned ? Ale se zachováním charakteru overridu (že naopak změna v upper neovlivní soubor v lower(_override)) ? Tím by se z toho stala obyčejná volume (nebo jak se tomu říká, když docker umí připojivat už i jednotlivé soubory)
« Poslední změna: 16. 11. 2022, 15:17:27 od Petr Krčmář »

Re:synchronita souborů v _override složce dockeru
« Odpověď #1 kdy: 16. 11. 2022, 12:41:24 »
můžeš popsat co a s čím děláš? Vypadá to, že mluvíš o nějakých specifických věcech z nějakého aplikace a ne obecně o dockeru, ten nic jako _override nemá, stejně tak druhý dotaz s synchronizací je zmatečný, do dockeru nedostaneš data jinak než přes volumes nebo pak na aplikační úrovni (nfs, smb atd.), složky přes volumes jsou automaticky "synchronizované" (prakticky viditelné) na obou stranách, soubory připojené přes volumes se neaktualizují, předává se totiž ukazatel na daný soubor a často při aktualizaci souboru vznikne nový s starý se smaže, ukazatel v dockeru ale ukazuje pořád na starý a ten drží živí.