A tu je ukazkovo vidiet aky podvod contabo to v podstate je a ze nieje hodne aby zato ludia platili ani 1 kč mesacne.
READ: bw=16.3MiB/s (17.1MB/s), 16.3MiB/s-16.3MiB/s (17.1MB/s-17.1MB/s)
WRITE: bw=4171KiB/s (4271kB/s), 4171KiB/s-4171KiB/s (4271kB/s-4271kB/s), io=820MiB (860MB)
16.3MiB/s na read a 4 MiB/s na write je nieco co sa neda akceptovat a akakolvek suma ktoru clovek musi zaplatit je uplne mimo.
Myslim ze jen ne zcela vite co merite. Pro nahodnych 1000 IOPS s velikosti 4k me ta sirka pasma prijde jako ocekavatelna hodnota. Pro jine typy zateze dava disk toho sameho serveru o dva rady vetsi propustnost.
Aj keby som zato dostaval peniaze je to proste nepouzitelne. Akakolvek najlacnejsia SD karta aj USB kluc je omnoho rychlejsie ako tento "virtualny server".
Asi dost zalezi na tom co myslite tim 'rychlejsi'. Neni pravda ze je to nepouzitelne. Realne to pouziva kazdy den rada uzivatelu. Dokazu si predstavit, ze vase aplikace nutne potrebuje o nekolik radu vice IOPS nez kolik vam ji Contabo kdy poskytne. Pak je pro vas ucel nebo aplikaci Contabo urcite nevhodne. Existuje ale mnoho pripadu, pro ktere jsou ta cisla zcela dostatecna.
Uz cca 12 rokov dozadu som mal SSD v PC. Servre su daleko dolezitejsie a tam nemozu byt pomale disky a nieco co je pomalsie ako SD karta. To je masaker.
Myslim ze je jedno kolik mate SSD, nebo SD v PC. Servery klidne muzou mit disky s mene jak 1000 IOPS. Dokonce i servery vyhrazene jen pro vas.
Dotazujci se ostatne nepta po hostingu s vetsim vykonem, zrejme mu Contabo staci a zrejme i z pohledu propustnosti blokoveho zarizeni. Hleda alternativu v evrope kuli spolehlivosti, respektive zhorsujici se dostupnosti Contabo. Z toho lze usoudit, ze zrejme hleda neco s kratkou sitovou odezvou pro uzivatele v CR.
Moje mereni ani aplikace zvysene vypadky na Contabu v posledni dobe nezaznamenavaji. Presto verim ze je pozoruje. Contabo udrzby vypisuje
https://contabo-status.com/ a zrejme mam zase jen stesti a me za posledni rok a pul zadna nezasahla.
A neporadim mu. Bylo by fajn, kdyby nejaky VPS hosting byl super spolehlivy a zaroven taky levny. Ale v case to jde trochu proti sobe.