Dekuji za poznatky
Co se tyce odbornosti, tak jak uvadim, nejsem sitar, ale chapu dejme tomu fungovani metalickeho vedeni, co je switch, co je router, co je modem. Heslo do wi-fi dlouhe min 20znaku a ne "123456Pepajde"
Vnitrni IP 10.xy
Verejna 95.88 xy
U NATU se to rikalo treba v souvislosti s P2P. Tim nerikam ze musite tahat jak das, staci vase nepovedena pritelkyne, kdy da neco stahnout napr pres torrent a muze byt problem. Proto v teto souvislosti se resilo, ze je to hure dohledatelne nebo alespon hure prokazatelne, kdyz uz nekdo to nema vyreseno jinak a toto provede.
Aby nekdo nechapal jen uvedeni NAT jako bezpecnost
Vseobecne ale lze na internetu dohledat, ze kvalitni ISP, ma urcitou vyssi bezpecnost pokud je ten clovek za NATem.
Tedy castecne pro BFU by to melo byt lepsi, mozna proto ISP tu IP verejku zpoplatnuji.
Na me to pusobi ze se ani ty ruzne clanky, nedokazou poradne shodnout.
Priklad uvedl jeden pokrocili technik, no kdyz putoval do site virus / trojan, tak odnesli to prvne PC s verejnou IP, zatim co ty NATovane, nemeli problem.
Samozrejme to nechrani, kdyz nainstalujete nejaky software, ktery ma crack a to neco vam bude komunikovat pak do site.
Ja to mam resene treba i tim firewallem ala Eset. Neni to top, ale ma to ucici rezim, tedy se to vzdy zepta povolit komunikaci VEN? a nebo prichozi ANO a nebo ne? Takze pokud dam ne, nemelo by to pustit.
Samozrejme u jinych jsem mel uz problem, se v tom poradne vyznat. Comodo Firewall me spis pridelal vrasky nez jsem to tam kdysi nasel, kde mohu neco blokovat ci zakazat. Jeste usel Symantec treba.
Jenze presne jsem s tim ted narazil. Priznam se, poradne nevim jak nastavit IPv6, takze super mam adresu a je me zatim na nic. Zkusil jsem zde vedle, ve vlaku pozadat sikovnejsi, kdo by dle foto poradil.
Ano vim ze s tim se mohu taky obracet na sveho ISP, jenze tam je casta odpoved, ze musite kupovat jejich zarizeni a to by mel doma clovek hromadu krabicek