Konec poskytovatele 365internet.cz

Jigdo

• 506
    • Zobrazit profil
Re:Konec poskytovatele 365internet.cz
« Odpověď #105 kdy: 11. 10. 2022, 10:57:59 »
Zase tady michate dve rozdilne veci. Ve velkoobchodu (B2B) to funguje jinak jak pro koncoveho zakaznika (B2C) !!

Obchodak (jestli vubec nejake v CETINu maji) je ten dulezity clanek retezce ........a pokud to neni economicky parazit
mnel by pochopit/pomoct v teto tezke situaci..........

Nedalo mi to a koukam do vypisu.

Firma 365i vznikla v roce 2016. V roce 2017 ji pan IVANKO ovlada 100%.
Podle toho co ctu tak firma inovovala a snazila se delat poctivou praci!

A oznameni CETINu opomnelo zamerne fakt ze jeste den predem uhradili cast faktur ............ jasna manipulace s verejnym minenim .....

S Vámi bych chtěl někdy obchodovat, resp. snad raději ani ne, protože bych taky mohl zkrachovat díky Vašemu názoru na částečné úhrady. Podle mě firma která trvá na zaplacení všech faktur není ekonomický parazit, nýbrž dobrý hospodář -- na mě totiž celá tahle kauza působí že se tu nebavíme o jedné faktuře. Ale o více fakturách které byly systematicky neuhrazovány a když udělal CETIN bububu tak jim uhradili část faktury. Jenže to asi bral trochu CETIN jako výsměch, popravdě se mu nedivím. 

ad dobrá prace, inovace: jedna věc je že se snažila dělat poctivou práci a to je v pořádku, ale jiná věc že ji v podstatě evidentně dělala za cizí peníze. Za peníze CETINu a to dlouhodobě. To už v pořádku není.

Pripada mi ze jste odbocil na jinou kolej a snazite se muj argument zesmesnit (nikde jsme nepsal ze se pohybuji v oblasti obchodu) :(

Ja pouze poukazuji na postoj velke korporace (CETINu) a praktiky ktere vidim u nas (v UK).

Pokud mate problem s placenim uveru na nemovitost, banky se musi snazit Vam pomoc a ne Vas poslat u prvni mozne prilezitosti k ledu atd...........

Jeden priklad. V Norsku si zpocitali ze vezenstvi stoji velke penize, a tak u urcite kategorie veznu zavedli tzk. volny rezim, kde temto lidem v pobytovem zarizeni bez mrizi a zbrani atd. nabizi moznosti vyuky novych dovednosti/uplatneni v zivote.
Dava to smysl, protoze ten clovek do toho systemu zridka spadne znovu!

Protikalem jsou za velkou louzi, kde je te velky business a do vezeni se tam muzou dostat uz i skolni deti za male prestupky protoze to (zprivatizovali) a tem firmam co to provozuji/pracuji v tom to sype balik penez a Ti lide se do toho systemu potom vraceji znovu a znovu ....

No a mne pripada ze to co udelala korporace CETINu je proste v teto druhe kategorii.
Navic slepili malou medialni kampan a lidi hned vidi kdo je ten spatny, pan IVANKO neplati faktury!
Ale ono to NIKDY neni tak cerne a bile!

Prosim Vas, je rozdil kdyby neplatili vubec, ale oni se snazili ty pohledavky platit ano castecne ale nevime proc. Doufam ze pan IVANKO o tom nekdy napise knihu, kterou si od neho rad koupim!

Oni maji MONOPOL a pokud chcete poskytovat Internet celorepublikove tak to jinak nez pres ne nejde! 

Ekonomicky parazit = obchodak; to jsou takovi co hodne naslibuji a nic neni problem a jestli jste takoveho jeste nepotkal tak to mate stesti :) Ono se jim jeste rika "hadi v oblecich" 978-0061147890 ja je nazval ekonomickym parzitem, ale nikdo se nevyjadril jestli CETIN nejake vubec ma .............

Jigdo

• 506
    • Zobrazit profil
« Odpověď #106 kdy: 11. 10. 2022, 11:08:04 »
co jsme ale neslyseli je proc dluzi Cetinu... ten byva obvykle velmi tolerantni, snese i 1-2 mesice v dluhu v zavislosti na sluzbe a komu ji dodava... po celou tu dobu sluzba jede dal. Tady musely nekomu v Cetinu uz fest bouchnout saze, ze se stalo co se stalo.  :)

Presne tak souhlasim, nekomu se to uz nechtelo resit a tak prisli s Tim nejednoduzsim resenim
(nebo raznym resenim at to dobre vypada pri postupu na vyssi pozici - samozrejmne ze to nemam podlozeno, ale tak to v zivote chodi).

Oni totiz v tom CETINu resi jine veci = jak zrychlit Cesko :) a to delaji zavratnou rychlosti .......

Nevi nekdo kolik "AltNetu" v soucasne dobe pusobi v Cesku? Podporuje tohle nejak dlouhodobe stat?

Jigdo

• 506
    • Zobrazit profil
« Odpověď #107 kdy: 11. 10. 2022, 11:21:05 »
Zase tady michate dve rozdilne veci. Ve velkoobchodu (B2B) to funguje jinak jak pro koncoveho zakaznika (B2C) !!
[...]
A oznameni CETINu opomnelo zamerne fakt ze jeste den predem uhradili cast faktur ............ jasna manipulace s verejnym minenim .....
Pane podnikateli, devadesátky už dávno skončily. Neexistuje nic jako "uhradili část faktur", ani v B2B. Buď jsou po splatnosti, nebo nejsou. Chcete snad říct, že nejsou?

Pane kolego,
dnesni evropska/celosvetova ekonomika neni zrovna na nejlepsi zdavotni urovni a nejaka zazracna pojistovna ji z toho urcite nevytahne :(

Jestli trosilinku vice otevrete oci/usi tak to uvidite/uslysite.

Takze misto toho nez tem firmam hazet klacky pod nohy bude asi lepsi udelat to druhe?

Samozrejmne ze velke korporace se minou ruce a koukaji na to ja dominovat ve svych odvetvich :) Ale to samozrejmne po tech zlatych 90 letech vedi vsichni a neni to prave orechove :) a tady jsem zase u kamene urazu jestli/jak ma stat regulovat ci nikoliv .....

Ale tady je treba aby si v tom "stat" udelal jasno a pokud neudela tak by mneli volici te demokraticke zeme.

« Odpověď #108 kdy: 11. 10. 2022, 12:44:27 »
a leckde pri cekovani u operatora kdy by stacila jen 20tka tak se ani nezobrazi, na par pripojkach kde jde i 50tka to jako minimum nabizi prave onu 50tku. Ale to je ten mensi problem. Horsi je kdyz neznaly se necha odradit prvnotnim info ze vubec nelze... a pak padne do naruce nejakeho podelaneho mistniho Wifi ISP, jehoz kvality jsou... no skoro zadne a negativa monstrozni.  :P

« Odpověď #109 kdy: 11. 10. 2022, 12:51:04 »
Oni maji MONOPOL a pokud chcete poskytovat Internet celorepublikove tak to jinak nez pres ne nejde! 
Pokud chcete něco poskytovat, aniž byste musel budovat nějakou infrastrukturu, tak logicky si ji musíte od někoho pronajmou. Netuším, jak jinak byste to chtěl udělat. Kdyby nebyl CETIN celorepublikový, ale byla spousta menších provozovatelů lokální infrastruktury, nebylo by dosažení celorepublikového pokrytí naopak složitější?

Jigdo

• 506
    • Zobrazit profil
« Odpověď #110 kdy: 11. 10. 2022, 13:46:30 »
Netuším, jak jinak byste to chtěl udělat.

Ja ano, ale to by jsme se dostali zase na vedlejsi kolej :( predpokladam ze vetsina ctenaru tohoto vlakna budou zakaznici 365i/CETINu a ti budou hledat jine informace ...........

Wasper

• 127
    • Zobrazit profil
« Odpověď #111 kdy: 11. 10. 2022, 14:14:16 »
dnesni evropska/celosvetova ekonomika neni zrovna na nejlepsi zdavotni urovni a nejaka zazracna pojistovna ji z toho urcite nevytahne :(
Nezlobte se, ale ne. Doba je zlá, zdražují se vstupy, zdražují se pohonné hmoty a tím pádem doprava, zdražují se energie a to až několikanásobně. Mám plné pochopení pro skláře, kterému se zdražil plyn pětkrát, stejně tak mám pochopení pro slévárnu, kamioňáka, nebo i pekaře.

Poněkud méně už mám pochopení pro přeprodejce, kterému se ten hlavní vstup tak jako nezměnil, pokud už by se změnil, ví to s předstihem takže může podle toho změnit ceny, který má na měsíční bázi příjmy zajištěné (modulo nějaké procento neplatičů, s jehož navýšením se dalo od loňského podzimu počítat předem, u některých naopak dokonce získává vatu dopředu na bázi ročního předplatného) a přesto z nějakého důvodu neplatí (klidně tomu říkejte platí částečně) právě za svůj core business, na kterém je existenčně závislý, a zjevně dlouhodobě. (V opačném případě by se to neřešilo tady, ale na ČTU). Tam je něco hodně špatně.

« Odpověď #112 kdy: 11. 10. 2022, 14:26:12 »
Presne tak, mnohdy i jako koncovej uzivatel mu to zaplatim rok predem, tedy dostane napr 12x 500czk :)
Takze pak nechapu, jak mi muze ISP platit nekde castecne faktury, kdyz jsem mu na to co pozaduje zaplatil dopredu, prave aby na to mel  >:(

Jigdo

• 506
    • Zobrazit profil
« Odpověď #113 kdy: 11. 10. 2022, 14:45:55 »
Presne tak, mnohdy i jako koncovej uzivatel mu to zaplatim rok predem, tedy dostane napr 12x 500czk :)
Takze pak nechapu, jak mi muze ISP platit nekde castecne faktury, kdyz jsem mu na to co pozaduje zaplatil dopredu, prave aby na to mel  >:(

No ale to je to, co nevime a asi se jeste brzy nedozvime .......

Co se mi ale libi je to ze proste tu S.R.O. nepolozil a bojuje .....(aspon doufam).
A po bitve je kazdy generalem ...... co mohl/mnel udelat.

Podle mne to neni vypocitavy podvodnik ale slusny clovek,
ktery se proste dostal do financnich problemu jak uz jsem psal a ne vdycky
je jednoduche se z nich dostat ven.........a ne vzdycky vinou toho cloveka.

Je skoda ze to prohlaseni od CETINu vyvolalo takovy hyenism ve ctenarske obci root.cz :(

Ja osobne si platim ze VDSL2 u mensiho AltNet operatora £45/mesicne,
ale kdyz mi neco nefunguje nemusim se kousat pres plechovou hubu k podpore
ktera to cte ze skriptu v Indii, ale dovolam se primo k lidem co tomu rozumi a kydkoliv.
(Podporu nabizeji pres SMS/IRC/e-mail a telefon ;)

Ano na dalsim telefonim paru mam druhe VDSL2 pripojeni od poskytovatele z velke "sestky"
ktere mam za £18/mesicne, ale neni tam IPv6 a neco s nimi resit nema cenu protoze
to zabira cas a penize.

Proto fandim 365i :)

« Odpověď #114 kdy: 11. 10. 2022, 14:55:34 »
Dekuji za ceny, zajmalo me kolik to tak stoji v UK. Pokud bys mohl pripoj zda je to Londyn nebo mensi mesto? :)

U 365internet s.r.o. neni cemu fandit. Proste stal se z nej neduveryhodny provider at to myslel dobre sebe vic.
Mas to jako bych ja BFU Franta, zaplatil jim 10faktur ale pak bych jim zacal platil 50kc. Co byse stalo? Rekli by ze to tak nejde, pozdeji bych se stal neduveryhodnym dluznikem. Nakonec je to v VSO vseobecnych podminkach, kdy pisou ze ISP dokonce si me muze proverit, pozadovat pripadne zalohu. Dokonce jim pak musim prokazat svoji duveryhodnost.

Pokud jim neuhradim alespon dve, tri faktury, je to duvod aby me vypnuly. Cetl jsi vubec co tam 365int ma a pise?  :o

Plechova huba je pravda, ale timto neni 365int v CR jediny, mame tu nastesti i lehce vetsi a da se rict podobne kvality, mozna i lepsi provideri. Za sebe mohu z historie jmenovat treba CRA - Ceske Radiokomunikace, od tech lidi s ADSL nechteli vubec. GTS Novera.

Mame tu dokonce firmy, co maji dva propoje do Cetinu, takze ano jejich cena mozna bude o 30kc vetsi, ale zase kdyz bude vypadek, ne vzdy to tak lehne.
A kde ze neni plechova huba? Volal jsi vubec nekdy do 365int? Tenkrat ano to tak slo, primo ale ted uz tam taky meli zmackenete 1... zmacknete 2.

Jigdo

• 506
    • Zobrazit profil
« Odpověď #115 kdy: 11. 10. 2022, 15:39:14 »
Dekuji za ceny, zajmalo me kolik to tak stoji v UK. Pokud bys mohl pripoj zda je to Londyn nebo mensi mesto? :)

U 365internet s.r.o. neni cemu fandit. Proste stal se z nej neduveryhodny provider at to myslel dobre sebe vic.
Mas to jako bych ja BFU Franta, zaplatil jim 10faktur ale pak bych jim zacal platil 50kc. Co byse stalo? Rekli by ze to tak nejde, pozdeji bych se stal neduveryhodnym dluznikem. Nakonec je to v VSO vseobecnych podminkach, kdy pisou ze ISP dokonce si me muze proverit, pozadovat pripadne zalohu. Dokonce jim pak musim prokazat svoji duveryhodnost.

Pokud jim neuhradim alespon dve, tri faktury, je to duvod aby me vypnuly. Cetl jsi vubec co tam 365int ma a pise?  :o

Plechova huba je pravda, ale timto neni 365int v CR jediny, mame tu nastesti i lehce vetsi a da se rict podobne kvality, mozna i lepsi provideri. Za sebe mohu z historie jmenovat treba CRA - Ceske Radiokomunikace, od tech lidi s ADSL nechteli vubec. GTS Novera.

Mame tu dokonce firmy, co maji dva propoje do Cetinu, takze ano jejich cena mozna bude o 30kc vetsi, ale zase kdyz bude vypadek, ne vzdy to tak lehne.
A kde ze neni plechova huba? Volal jsi vubec nekdy do 365int? Tenkrat ano to tak slo, primo ale ted uz tam taky meli zmackenete 1... zmacknete 2.

Pro tu druhou VDSL pripojku hledam po skonceni kontraktu "deal" vzdy tady
https://www.moneysavingexpert.com/broadband-and-tv/cheap-broadband/
najdes tam ceny ke vsemu (telefon, pojisteni auta, bankovni ucet), pokud je treba PSC tak pouzij palac SW1A 1AA :)
ale jsou i dalsi weby .........

K tem bankovnim uctum, pokud zmenim ucet tak mi banka jeste za to zaplati
https://www.moneysavingexpert.com/banking/compare-best-bank-accounts/#switch
momentalne dava Natinwide £200 za prechod, ale tam jsem byl minuly rok, takze k nim uz nemuzu :(

Internet tady taky ma pod sebou monopol jmenem BT OpenReach a cena neni podle regionu ale podle rychlosti,
kterou ta linka dokaze vyzdimat (3 pasma Standard speed broadband & line (10Mb+)| Fast fibre & line (30Mb+) | Superfast fibre & line (55Mb+)) ale vzdy omezeno na maximum 80/20. Na nekterych mistech take provozuji
G.Fast kde snad nabizeji 160/20 ane neco podobneho, ale to si nejsem 100% jisty jelikoz v te nasi vesnici na jihu od hlavniho mesta G.Fast kabinet nemame a ani nebudeme mit,
ale co mame je AltNet, ktery tady poklada optiku 900/900, takze predpokladam ze u meho prvniho ISP zustanu
a adresni rozsah co mi take dal pro IPv4/27 si ponecham a prevedu to na L2TP misto VDSL2/pppoe az mi tu optiku
zapoji a druhou linku zrusim.

Mne sle o to ze firma ktera se snazi (delaji/li) i opticke pripojky atd. je firma ktere fandim, ty firmy co se nekde prisajou tak tech je spousta a vsude .....

Samozrejmne, inovance neni zadarmo, a treba na tom 365internet nekde udelal chybu ale proste lide jak jsou masirovani tou medialni masinerii nevidi ani doleva ani doprava ......viz treba skandal Cambridge Analytica na ktery se uz zapomnelo.

Mne by se libil projet typu ISPfree (VPSfree) proste komunitni projekt lidi co je neco takoveho bavi a je to spolecenstvi misto nejake ziskove organizace :)

« Odpověď #116 kdy: 11. 10. 2022, 15:47:38 »
Jigdo: zajmave  ;) v UK to ale moc neuziju, diky vystoupeni z EU je tam s uctem cokoliv problem, tedy musim dokazat ze tam ziju nebo hradim bydleni apod.

No to co pises, tak nejaky top to s VDSL v UK teda neni. 160/20 co to je? Jako jo rychlost downloadu, ale co upload? Vsude se proklamuje ze nahrat neco do cloudu, jenze i ta rychlost 27Mb/s neni pro me terno. Cekal bych alespon 50+.

Tak 365internet a co ten budoval teda? Ja nevidim ze by mel vlastni datova centra, infrastrukturu. Nemel ani ty dva propoje, takze jak byl vypadek, hned to lehlo.
To pak stejne a vic muzes fandit napr Metronet, UVTnet, Avonet. Zminene maj i datove centrum, delaj treba uz z drivejska optiku, jen se pozdeji pridali jako partner Cetinu. Tomto maj i daleko vetsi zkusenost nez 365int.

« Odpověď #117 kdy: 11. 10. 2022, 15:56:10 »
jigdo nikdo ti nebrani pujcit i365 na provoz nebo dotovat insolventni hypotekare. jen to prosimte nechtej delat z mych penez. charita ano, ale kazdy pekne za svoje. (sam davam na ruzny neziskovky)

Jigdo

• 506
    • Zobrazit profil
« Odpověď #118 kdy: 11. 10. 2022, 16:10:58 »
Jigdo: zajmave  ;) v UK to ale moc neuziju, diky vystoupeni z EU je tam s uctem cokoliv problem, tedy musim dokazat ze tam ziju nebo hradim bydleni apod.

No to co pises, tak nejaky top to s VDSL v UK teda neni. 160/20 co to je? Jako jo rychlost downloadu, ale co upload? Vsude se proklamuje ze nahrat neco do cloudu, jenze i ta rychlost 27Mb/s neni pro me terno. Cekal bych alespon 50+.

Tak 365internet a co ten budoval teda? Ja nevidim ze by mel vlastni datova centra, infrastrukturu. Nemel ani ty dva propoje, takze jak byl vypadek, hned to lehlo.
To pak stejne a vic muzes fandit napr Metronet, UVTnet, Avonet. Zminene maj i datove centrum, delaj treba uz z drivejska optiku, jen se pozdeji pridali jako partner Cetinu. Tomto maj i daleko vetsi zkusenost nez 365int.

Maximum co jede na siti BT OpenReach (cesky CETIN) je:
ADSL2 24/1 annex M nabizi jen snad jeden ISP
ADSL2 Bonding aka Terminator (jen u nekterych ISP) pocitam ze 24/1 x 2 rychlost, ale nikdy jsem nezjistoval
VDSL2 80/20
VDSL2 Bonding aka Terminator (jen u nekterych ISP) pocitam ze 80/20 x 2 rychlost, ale nikdy jsem nezjistoval
G.Fast 160/50 a nebo 330/50 (jen u nekterych ISP a v lokalitach, ktere maji G.Fast kabinet)

A potom je tady kabelovy moloch ViginMedia ty tady nemame u nas na vesnici,
ale mam pocit ze snad delaji DOCIS 3 i FTTP
https://www.virginmedia.com/broadband/broadband-only

Mobilni operatori maji sporadicke 5G/NR pokryti (3.uk ma 140 MHz :), a 4G/LTE ma nejlepsi pokryti EE
o2.co.uk
vodafone.co.uk
ee.co.uk
3.uk

Pokud te to zajima vice, tak koukni treba na tento web, je docela aktualni a pise to clovek co tomu rozumi
https://www.ispreview.co.uk/

Ano inovoval jak pise na svem prohlaseni na strankach 365internet.cz
"Náš případ je na mnohých diskusních fórech prezentován jako důkaz, že menší operátoři nic nepřinášejí a jen jaksi parazitují na síti Cetinu. Pravě menší operátoři jako jsme my (a další) jsou ti flexibilní, kteří velmi rychle implementují veškeré novinky a technologické upgrady sítě. Namátkou byla naše společnost první nebo mezi prvními:

v nasazení 250 Mbps VDSL3 včetně otestování modemů Nokia a Fritzbox,
reálně jsme zřizovali 1 Gbps optické přípojky,
bonding včetně široké nabídky routerů byl námi, jakož i ostatními menšími hráči implementován 9 měsíců předtím, než jej spustil někdo z "velké trojky"."

Jigdo

• 506
    • Zobrazit profil
« Odpověď #119 kdy: 11. 10. 2022, 16:20:55 »
jigdo nikdo ti nebrani pujcit i365 na provoz nebo dotovat insolventni hypotekare. jen to prosimte nechtej delat z mych penez. charita ano, ale kazdy pekne za svoje. (sam davam na ruzny neziskovky)

Ale jak vite ze 365internet spada do teto kategorie (insolventni hypotekar)?
Z toho cilene napsaneho prohlaseni CETINu?

Nemohlo to byt jinak?

Ta poznamka o ISPfree (VPSfree.cz) byla mirena smerem na komunitu.
Jak je videt v tomto vlaknu, nefunguje to tak jak by mohlo ........vdycky
u nektereho ISP neco chybi (jak pisou jini, ale neporovnaval jsem ty nabidky
doma maji rodice Nej.cz) ...