Instalace IP kamery na dům

MilanK

Re: Instalace IP kamery na dům
« Odpověď #30 kdy: 14. 08. 2011, 21:55:31 »
Tak nakonec jsem koupil TP-Link TL-SC3171G.
Zkuste kouknout na http://www.lowlevel.cz/log/pivot/entry.php?id=161. Je to sice k jiné kamerce, ale software je stejný.

Až zjistíte, že interní detekce pohybu má příliš mnoho false positives, tak by se Vám mohly hodit poznatky jiných (hlavně možnost ovládat kamerku přes http příkazy, např. ze zmiňovaného sw motion).

P.S. U kamery TL-SC3171G mi nefungoval MJPEG stream, ale po update firmware na verzi 1.18 se to vyřešilo. Akorát, když jsem teď znovu hledal ten fw na oficiálním webu, tak se mi to již nepodařilo. (Přitom Airlive tuto novější verzi nabízí.) Kamera běží nonstop a kromě občasného zamrznutí systému zatím přežívá (je pěkně ohřátá).

John0089

« Odpověď #31 kdy: 28. 11. 2011, 16:07:45 »
Zdravím pánové,
se zájmem jsem pročetl diskusi

Z toho jak už asi 14 dní probíhám internetem mi jde hlava kolem, jednu vnitřní IP kamerku už mám, ale hleádm něco na ven a mám ještě jeden dotaz ohledně analogových výstupů kamer.

1. Potřebuju na 12 metrů venku rozpoznat SPZ nebo obličej. Nejde teda o čip ale o optiku resp. možná přisvícení kamery. Která cenově rozumná kamera - nemusí být pohyblivá ani zoomovat dynamicky - mi dovolí tam prsknou nějakej objektiv tak, abych zacílil určitou oblast napevno, kterou chci na těch 12 m vzdučnou čarou hlídat ?
Viděl jsem na dealextreme např.
Replacement Manual Zoom Lens for CCTV Camera (3.5~8.0mm)
http://www.dealextreme.com/p/replacement-manual-zoom-lens-for-cctv-camera-3-5-8-0mm-45186
ale moudrej z toho nejsem na kterou kameru jí dám a hlavně jak poznám podle těch čísel která čočka na 12m zaostří na tu SPZ nebo obličej

2. Například na dealextreme je děsná ale děsná spousta kamer, které nejsou IP kamery ale mají cinch výstup
Oproti tomu existují jen NVR zařízení který jsou nesmyslně drahý a který nevím, jestli by se daly použít bez harddisku a jen z nich směrovat ty proudy dat na jinej server nebo naopak které by se daly použít i k nahrávání inteligentních IP kamer
Já bych to totiž dal např. na půdu, pak rozmístil ty levný všude a nemusel platit několikrát tu samou drahou logiku IP v kameře, to mi přijde že člověk platí zbytečně když bych kupověl těch IP kamer víc.
Nevím, jestli NVR zařízení jsou vlastně to co chybí analogové kapeře oproti IP kameře nebo jestli to je nějak okleštěno. Já hledám právě to co chybí té analogové kaměře, ale aby to podporovalo třeba 8 kamer s analogovým výstupem.

No ale další problém bude že ty analogový kabely mi neprojdou malinkou dírkou ve stropě a nacvaknout se pak narozdíl od RJ45 kabelu nedají. Na to jsem ale viděl udělátko
Dvojice Převodníku pro přenos koaxu po RJ45 kabelu   4,40$
http://www.dealextreme.com/p/network-cat5-to-camera-cctv-bnc-video-balun-transceiver-2-piece-set-39869#open%20full%20view
jen kdyby tohle existovalo na kompozitní video aby kabel prošel stěnou.

Prošpikování domu kamerama by se pak nemusel tolik prodražit ne ?

díky za jakékoli zajímavé postřehy

houska

« Odpověď #32 kdy: 28. 11. 2011, 16:38:42 »
me v posledni dobe zaujala kameravivotek ip7330, ma to infra prisvit, je mozny ji dat jak dovnitr tak i ven a je docela mala

Trident

« Odpověď #34 kdy: 03. 12. 2011, 12:53:09 »
Děkuji za dobré rady! Postupně projíždím googlem vaše rady a začínám mít nějaké vodítko..

Jen ještě pár poznámek USB padá určitě. Jednak kvůli kabelu a vzdálenosti, druhak kvůli dalšímu problému:
Téměř každou bouřku vypadne elektrika a kolikrát trvá třeba i půl dne, než jí zase nahodí. Barák je, jak sem psal, uprostřed ničeho a je téměř úplně na konci světa. :-)

Takže i kdybych nehleděl na spotřebu, spuštěný počítač by se vypnul a byla by potřeba jej zase spustit. Pořídit záložní zdroje na takovou dobu by stálo jako nová střecha. Na to nemám. :-(

Další otázka tedy: IP kamera nepotřebuje po výpadku znovu nijak spouštět?

O zloděje tolik nejde. Žádné z těhle zabezpečení není moc funkčních. Já kdybych šel loupit do takového baráku, první bych vyhodil telefonní linku, druhý krok by byl na el. sloupu vyhodit jističe a k baráku bych se až poté přiblížil (pro jistotu s GSM rušičkou - dá se dnes sehnat za pár, nepochybuji, že jí dnes má každý lupič..) To nejsem žádný lupič. Nepochybuji, že oni mají svoje postupy promakané do detailů, o kterých netušíme...

No a obyč. zloději hledající flašku rumu, tak na ty stačí jiná zabezpečení... ;-) (A navíc je jich v každém okrese pár a policajti je již většinou znají. Podle stop je (pokud policisté chtějí) nakonec dopadnou... ) I když jeho foto by nebylo od věci. Ale pochybuji, že by se od něj škoda v tomhle státě následně vymohla. :-(

Nejlepší ochrana je jednak dávat najevo, že uvnitř se nikdo neobohatí. Jednak, pokud by to někoho napadlo, tak uvnitř nemít opravdu nic, co není nepostradatelné, když už je barák tak často opuštěný...

Hlavním záměrem je zabránit nevratným škodám typu: Loni v zimě mi praskla mrazem v nevytápěném záchodě trubka a byl jsem zrovna měsíc pryč. Když jsem se vrátil, potoky vody z horního patra, všechny podlahy promáčené.
Nebo, když už se někdo vláme, tak se to dozvědět dřív než po pár týdnech a nemít rozmlácené dveře v -20st.C, ... nenechat přístup kočkám ... atp.

Elektrina - porizeni zalozniho zdroje je v takovem pripade nutnosti. Pro novostavbu mam planovany separatni zalohovany obvod pro UPS a elektrocentralu. Doporucil bych ti aspon tu ups. Ta se do baraku dava stejne kvuli korektnimu dochlazeni a shutdownu kotle.

Zamrznuti - vzdalene pousteni kotle/vytapeni ktere by drzelo teplotu nad 0 neni? I ty levne smejdy to umi. A pokud nechces mit vytapeny potrubi coz vyzaduje stavebni upravy tak levny primotop.

Rusicka - pouziti smerove gsm anteny na strese primo na BTS(coz se sice u gsm nesmi, ale kde neni zalobce...), zaplaceni radiospoje v licencovanem pasmu -tj. bezpecnostni agenturu, a nebo pouzit redundatni reseni telefonni linka+gsm.
BTW:To na moc velke samote nejsi kdyz ti tam vede telefon:)

Osobne mam jeste dalsi zabezpeceni ktere je uz na hrane zakona, ale o tom radeji pomlcim:)

Doporucuji kombinovane reseni EZS+nahravani z IP kamer se zaloznim zdrojem(staci smartups ktera po vypadku opet zapne).

evzen

« Odpověď #35 kdy: 04. 12. 2011, 19:59:25 »
http://www.i4wifi.cz/venkovni-ip-kamera-1-3-mpix-antivandal-dome-h-264-ir-prisvit-poe_d2503.html

Tak přesně tyhle kamery jsou horší než lepší .

Je jen nastavitelná po montáži , nedá se ovládat otáčení na dálku, kvalita obrazu přes den celkem ujde , ale v noci je to děs. IR přísvít uváděný prodejcem je cca čtvrtinový. Podle kamer , které mi prošly rukama soudím, že kamera pro statickou montáž, která by za něco stála se nesežene pod 6000 bez DPH , Vivoteky se zdají být rozumný střed. Ale kamery WaveRF (Airlive , AMTK je to jedna fabrika, dokonce i firmware se dá navzájem prohodit) jsou opravdu jen pro nenáročné zákazníky. Na požádání pošlu obrázek z WaveRF kamery (den i noc).

K

Re:Instalace IP kamery na dům
« Odpověď #36 kdy: 05. 12. 2011, 11:04:49 »
Jeste k tem kameram a uoou, konkretne citace:

Pokud tedy nebude záznam z kamerového systému možno doplnit dalšími informacemi o zaznamenané osobě, nelze údaje takto získané v obecné rovině vztáhnout k určitému nebo určitelnému subjektu údajů

Lze tedy chapat tak ze pokud se jen natoci osoba na komeru neni to osobni udaj do doby nez ten zaznam spojite napr. se jmenem nebo adresou. Coz se za bezneho pouziti vesmes stane az pri vysetrovani a ucini tak policie nebo jiny organ ktery k tomu ma pravomoc. Proto bych to asi moc neresil.

KapitánRUM

« Odpověď #37 kdy: 05. 12. 2011, 11:19:18 »
Co vím, tak kamery SE ZÁZNAMEM snímající veřejné prostranství bylo a je nutné registrovat na UOOU.
+ vést údaje o tom, co se se záznamem děje, uchovávat je jen po nezbytně nutnou dobu a na požádání je předložit UOOU ke kontrole.

A dále:
http://www.novinky.cz/internet-a-pc/239293-za-zverejneni-pikantnich-fotek-z-kradeneho-notebooku-ceka-majitele-zaloba.html

Řekl bych, že to celé je pěkná hnusárna.
Natáčej si svůj dům, svou zahradu, ale ulici nech na pokoji.

Ladis

« Odpověď #38 kdy: 27. 08. 2012, 10:44:30 »
Dobrý den,
rád bych měl přehled na stavbě a to taky v noci. Nečekám zázraky, mám v plánu pořídit 3 kamery http://www.i4wifi.cz/venkovni-ip-bullet-kamera-2-mpix-ir-prisvit-h-264-3gpp-poe_d2912.html
Zeptám se zda je to trochu rozumné řešení, či ve stejné cenové hladině je něco lepšího, či za adekvátní příplatek lze pořídit rozumné řešení. PC vyhrazené pro nahrávání, napájení po Lan kabelu, Podstatný bude uživatelský komfort a možnost nastavení nahrávání, detekce pohybu a noční režim.
Děkuji

Ivan

« Odpověď #39 kdy: 24. 03. 2014, 14:40:58 »
Dobrý den, řešil jsem to samé a nakonec zvítězila tato IP kamera:
http://www.eshopelektronika.cz/detail/ip-kamery-pro-venkovni-pouziti/venkovni-wifi-hd-ip-kamera-ir-nocni-videni-sirokouhla-icam1280wifiout
Má vše, co potřebuji (wifi / kabel, možnost podívat se na záznam přes on line aplikaci, ukládání na PC, noční vidění, nastavitelné rozlišení, zasílání na mail atd.). Tak Vy už to zřejmě budete mít vyřešené, ale třeba pomůžu s výběrem někomu dalšímu. Zdravím!

pepan23

« Odpověď #40 kdy: 23. 03. 2015, 07:39:10 »
používám venkovní kameru http://www.prodejipkamer.cz/outdoor-ip-kamery/megapixelove-1MPX/wifi-ip-kamer-zoneway-nc-621-mwk-onvif-p2p-wdr , poměrně dost možností nastavení, kvalitní hliníkové provedení (teda kromě přibaleného držáku, který je hrozný, nepoužitelný  >:( ). Samozřejmě umí Onvif a může navíc nahrávat fotky na vnitřní microSD kartu. Jo a ma i WIFI

« Odpověď #41 kdy: 23. 03. 2015, 08:55:12 »
IP kamerových systémů jsem několik dělal a musí říct, že v reálném provozu to neni taková sláva jak se píše v katalogu.
1. To, že koupíte hodně megapixelovou kameru zdaleka neznamená že uvidí víc. Ono hodně záleží na objektivu který dokáže 5mpx degradovat na vga rozlišení.
2. Kam to ukládat. Ip kamery maji velké nároky na úložiště a nakonec budete rádi, že ukládáte dva snímky za sekundu (což stačí)
3. Detekce pohybu je hezká věc, ale některé ip kamery strašně šumí a už v přítmí je detekce v podsatě nefunkční.
4. Nedovolil bych si koupit kameru bez toho abych jí prvně viděl protože co někteří výrobci předvádí je do nebe volající.

Nechci dělat reklamu, ale v Praze je firma ASM která se tímto zabývá. Na centrále maji velkou výstavku kde vám všechny kamery ukážou a vysvětlí co koupit.  ASM jsou specialosté na dovoz čínského zboží i když dělaji i zavedené značky. Je to v podstatě kopie ebay, ale zas už je vyřízené clo a dph. Doporučuji návštěvu.

« Odpověď #42 kdy: 23. 03. 2015, 08:57:30 »
IP kamerových systémů jsem několik dělal a musí říct, že v reálném provozu to neni taková sláva jak se píše v katalogu.
1. To, že koupíte hodně megapixelovou kameru zdaleka neznamená že uvidí víc. Ono hodně záleží na objektivu který dokáže 5mpx degradovat na vga rozlišení.
2. Kam to ukládat. Ip kamery maji velké nároky na úložiště a nakonec budete rádi, že ukládáte dva snímky za sekundu (což stačí)
3. Detekce pohybu je hezká věc, ale některé ip kamery strašně šumí a už v přítmí je detekce v podsatě nefunkční.
4. Nedovolil bych si koupit kameru bez toho abych jí prvně viděl protože co někteří výrobci předvádí je do nebe volající.

Nechci dělat reklamu, ale v Praze je firma ASM která se tímto zabývá. Na centrále maji velkou výstavku kde vám všechny kamery ukážou a vysvětlí co koupit.  ASM jsou specialosté na dovoz čínského zboží i když dělaji i zavedené značky. Je to v podstatě kopie ebay, ale zas už je vyřízené clo a dph. Doporučuji návštěvu.
http://www.asm.cz ukážou poradí a hodně maji vystaveno a zapojeno na porovnání

jojala

« Odpověď #43 kdy: 05. 08. 2015, 22:06:37 »
Ono záleží akú Ip kameru použijete.
Tak ako bolo písané na začiatku témata. Netreba systém ktorý bude zaznamenávať nepretržite. IP kameru s detekciou pohybu by som odporúčal v prvom rade. A ďalej záleží na akú vzdialenosť chcete vidieť a mať kvalitný obraz. Môžete si vybrať s Full HD kamier s Infra podsvietením, alebo si vybrať klasiku low lux IP kameru

MartinH

« Odpověď #44 kdy: 06. 08. 2015, 10:56:38 »
Dlouze jsem o tomto přemýšlel jak to vyřešit a výsledkem je analogový rekordér s CCTV kamerama. Rozvody jsou sdruženým kabelem koax+napájení, kabely jsem si nechal rozvést při rekonstrukci pod omítkou, instalaci jsem s použitím nože, šroubováku a "krimpovacích" sikovek udělal svépomocí.
Moderní typy kamer mají už i docela dobré rozlišení (AHD) a IR přísvit je samozřejmost.
Rekordér slouží jako webový server, takže k remote dohledu stačí jen otevřít příslušný přístup na firewallu a připojit se na příslušnou webovou stránku a zároveň poskytuje funkce jako posílání mailu v případě detekce pohybu.
Podle mně je to mnohem jednodužší na instalaci a používání než IPTV kamery.