Zdravím pánové,
se zájmem jsem pročetl diskusi
Z toho jak už asi 14 dní probíhám internetem mi jde hlava kolem, jednu vnitřní IP kamerku už mám, ale hleádm něco na ven a mám ještě jeden dotaz ohledně analogových výstupů kamer.
1. Potřebuju na 12 metrů venku rozpoznat SPZ nebo obličej. Nejde teda o čip ale o optiku resp. možná přisvícení kamery. Která cenově rozumná kamera - nemusí být pohyblivá ani zoomovat dynamicky - mi dovolí tam prsknou nějakej objektiv tak, abych zacílil určitou oblast napevno, kterou chci na těch 12 m vzdučnou čarou hlídat ?
Viděl jsem na dealextreme např.
Replacement Manual Zoom Lens for CCTV Camera (3.5~8.0mm)
http://www.dealextreme.com/p/replacement-manual-zoom-lens-for-cctv-camera-3-5-8-0mm-45186ale moudrej z toho nejsem na kterou kameru jí dám a hlavně jak poznám podle těch čísel která čočka na 12m zaostří na tu SPZ nebo obličej
2. Například na dealextreme je děsná ale děsná spousta kamer, které nejsou IP kamery ale mají cinch výstup
Oproti tomu existují jen NVR zařízení který jsou nesmyslně drahý a který nevím, jestli by se daly použít bez harddisku a jen z nich směrovat ty proudy dat na jinej server nebo naopak které by se daly použít i k nahrávání inteligentních IP kamer
Já bych to totiž dal např. na půdu, pak rozmístil ty levný všude a nemusel platit několikrát tu samou drahou logiku IP v kameře, to mi přijde že člověk platí zbytečně když bych kupověl těch IP kamer víc.
Nevím, jestli NVR zařízení jsou vlastně to co chybí analogové kapeře oproti IP kameře nebo jestli to je nějak okleštěno. Já hledám právě to co chybí té analogové kaměře, ale aby to podporovalo třeba 8 kamer s analogovým výstupem.
No ale další problém bude že ty analogový kabely mi neprojdou malinkou dírkou ve stropě a nacvaknout se pak narozdíl od RJ45 kabelu nedají. Na to jsem ale viděl udělátko
Dvojice Převodníku pro přenos koaxu po RJ45 kabelu 4,40$
http://www.dealextreme.com/p/network-cat5-to-camera-cctv-bnc-video-balun-transceiver-2-piece-set-39869#open%20full%20viewjen kdyby tohle existovalo na kompozitní video aby kabel prošel stěnou.
Prošpikování domu kamerama by se pak nemusel tolik prodražit ne ?
díky za jakékoli zajímavé postřehy