Instalace IP kamery na dům

Re: Instalace IP kamery na dům
« Odpověď #15 kdy: 02. 08. 2011, 11:43:44 »
Čím víc to díky vám studuju, tím víc se mi to líbí. Jednou si zkusím udělat pořádnou instalaci! Teď by ale cena daleko převýšila hodnotu čehokoli jiného v domě a už jen samotné zabezpečení by porušilo pravidlo o lákadle k ukradení. Až budu trvale v domě a budu ho opouštět na hodiny, max. dny, určitě to bude z prvních instalací.

Prozatím ale je moje představa 3-5tis. +max. něco málo.

Synoloy + IP kamera(y) už je min 15-20 +

A zabezpečení s teplotníma a kouřovýma čidlama od Jablotronu by bylo na 10ky tisíc.. -i když možná bych právě ty teplotní a kouřová čidla ocenil daleko víc, než obraz.

Asi nenevíte o levné kamerce, která by teplotní čidla měla v sobě, co? - Právě teplota je rozhodující, v zimě nesmí teplota klesnout pod 0, udržovat teplotu o moc víc je pekelně drahé, pokud ale klesne, tak praskají vodovodní trubky a radiátory.. Sice mam hodný "sousedy" kteří v případě nutnosti zaskočí, ale co si člověk sám neohlídá...

Jo a důležitý parametr je upload na internet jen 128kB! Takže na nějaké mohutné přenášení vysokého rozlišení mohu zapomenout. :-(

Rootless Rooter

« Odpověď #16 kdy: 02. 08. 2011, 12:16:53 »
http://www.jacarta247.com/EnvironmentalMonitoringDevices_s/4.htm

v praci pouzivame na monitorovanie teploty a vlhkosti.
obraz to [zatial] nevie :]
ale ked sa Vam jedna skor o tu teplotu,pripadne vlhkost [praskla trubka] tak je to idealne.
alerty to vie posielat ako SMS/email.

rooter

« Odpověď #17 kdy: 02. 08. 2011, 12:59:00 »
co se týče čidel jede o to kolik jich tam chceš. Na internetu se dají sehnat teploměry do USB a některý šlapou i na synology, nebo si tam dej rovnou meteostanici s možností posílat data na internet  ;)

« Odpověď #18 kdy: 02. 08. 2011, 15:16:45 »
Byla taková představa, dát si na zimu do zorného pole kamerky meteo s velkým číselníkem.  Pak mě napadlo dát si i obyč detektor kouře, který bliká - pro kamerku by to byl pohyb. :-D  Ale čidla taky prostuduju. Koukám, (skoro) všechno existuje, jen je to otázka peněz.  :-)

Když jsem s nápadem přišel, netušil jsem o (relativně) dostupných možnostech nejrůznějších stanic a systémů.

Skoro bych se přimlouval, pokud to někdo z redakce tady čte a taky prochází odkazy, byl by z toho zajímavý článek! ;-) 

houska

« Odpověď #19 kdy: 02. 08. 2011, 15:24:34 »
http://www.papouch.com/cz/shop/product/tm-rs232-teplomer/
v pripade nejakyho malyho routeru co ma jen usb tak si jeste pripocti redukci na usb

Ja

« Odpověď #20 kdy: 02. 08. 2011, 16:37:48 »
zrovna ta IP kamera Airlive OD​-325HD ma input alarm, cili by se dalo napojit "neco" co by spinalo vstup pri nastavene mezi (poklesu teploty pod urcitou mez) a pak to posle alarm..

Václav

« Odpověď #21 kdy: 02. 08. 2011, 20:11:36 »
Já používám pro levný instalace jednoduchý DVR se čtyřma analogovejma kamerama. Na internet to připojíš, HDD si tam dáš jakej chceš a sledovat to můžeš i z některejch telefonů.
V nouzi nejvyšší ze napájení a videosignál řešit i jedním ethernetovým kabelem.
A vychází to v součtu levněji než IP kamery.
Tip třeba zde:

http://www.viakom.cz/zbozi/dvr-systemy-zaznam-pro-analog-a-ip-kamery/digitalni-videorekordery-sety-za-zvyhodnenou-cenu-v-akci/digitalni-zaznam-cpd-551-4x-ir-kamera-zdroj-kabely.html

Radek

« Odpověď #22 kdy: 02. 08. 2011, 20:15:49 »
Pokud Ti jde jen o sledování prostředí, tak bych se podíval po nějakém PLC automatu, který umožňuje připojení různých čidel. Možná bych začal na www.merenienergie.cz. Mají tam jednoduchá PLC, ke kterým jde připojit až 16 digitálních teploměrů a pomocí jednoduchého programu lze nastavit, že při překročení teplotních mezí PLC zareaguje - má výstupy, takže by šlo zapnout např. elektrické topení a má i Ethernet, takže může poslat mail s informacemi o teplotě a podobně.

ondra.kl

« Odpověď #23 kdy: 02. 08. 2011, 22:17:46 »
jop, a nezapomeňte si prostudovat legislativu ohledně používání kamerových systémů: http://www.uoou.cz/uoou.aspx?loc=382

... jako fyzická osoba za špatný postup můžete dostat pálku až 5 mega ....

« Odpověď #24 kdy: 02. 08. 2011, 22:33:38 »
Jako že v mém baráku na mém pozemku může zákon chránit soukromí nevítaného "hosta" v mé nepřítomnosti? :-D

« Odpověď #25 kdy: 02. 08. 2011, 22:42:40 »
Nedivil bych se! Znám případ, kdy jeden známej známýho měl každý týden vylámané dveře a vždy chyběl jen chlast. Policie nic nedělala. On se naštval, v celé chalupě nechal na stole jen jednu flašku a do ní dal fridex. "Bezďák" se vlámal, flašku sebral, vypil, oslepl... Majitel chalupy dodnes platí odškodnění za újmu na zdraví. V tomhle EUrostátě bych se nedivil ničemu...

ondra.kl

« Odpověď #26 kdy: 02. 08. 2011, 23:22:17 »
ano, i váš pozemek je součástí našeho státu a tak tam platí zákony našeho státu a ne jen vaše vůle / zvůle ... bohudík. Btw nejde jen o soukromí "nezvaných hostů" ale i o soukromí "zvaných hostů" resp. případných spolumajitelů objektu ;:)

Radek

« Odpověď #27 kdy: 03. 08. 2011, 10:47:09 »
Co se týče kamerového systému fyzické osoby = nepodnikatele, tak se na něj zákon o ochraně osobních údajů nevztahuje. Mám to jako stanovisko přímo od UOOU, v tom zákoně je to hned jeden z prvních paragrafů.

« Odpověď #28 kdy: 13. 08. 2011, 19:05:37 »
Tak nakonec jsem koupil TP-Link TL-SC3171G. Vyhrála hlavně protože v manuálu nezapomněli napsat, že podporuje i Linux. ;-) -i když u všech kamerek to je asi stejný, ale už z principu se to musí podporovat! ;-) Funguje hezky. Docela mě překvapila opravdu vynikajícím obrazem při nočním osvětlení IR diodek.
Jen dvě věci mi mrzí. Umí jednak posílat mail s aktuální IP pro vzdálený přístup, druhak má zabudovanej msn messenger, kde odesláním ping odešle IP. K tomu je ale potřeba dvě věci - šikovnost a otevřít router pro IP kamerku (jinak samozřejmě posílá IP v místní síti). -celou noc sem si s tim hrál. Pročítal jsem postupy v (mizerném) manuálu a porůznu na webu. 3x jsem to zkoušel a pokaždý to skončilo zaseknutím a nedostal jsem se do web rozhraní (1x routeru, 2x kamery) - jediná možnost - reset a smazat všechno nastavení a začít od znova... Nakonec sem to vzdal - nebude ze mě nikdy ajťák, budu se držet raději svojí profese.. ;-) s tím mi ani nezkoušejte poradit, jsem z toho tak utahanej, že vzdálený přístup oželím - nebo pozvu někoho, kdo to už dělal.. Nastavovat znova SMTP, FTP atp. už mě neba.. ;-)
Druhá věc - na nastavení motion je nutné activex a IE. :-(  No, instalovat wokna mě nikdo nedonutí, takže to bude muset vyřešit něčí návštěva s notebookem s win...

Toť mé zkušenosti po prvním dni.

qwertyuiop

« Odpověď #29 kdy: 13. 08. 2011, 19:38:01 »
A co takhle nejakou GSM kameru? Treba GSM bezdratova kamera EYE-02 od Jablotronu by mela umet vsechno, co chces imho.