Tak nakonec jsem koupil TP-Link TL-SC3171G. Vyhrála hlavně protože v manuálu nezapomněli napsat, že podporuje i Linux. ;-) -i když u všech kamerek to je asi stejný, ale už z principu se to musí podporovat! ;-) Funguje hezky. Docela mě překvapila opravdu vynikajícím obrazem při nočním osvětlení IR diodek.
Jen dvě věci mi mrzí. Umí jednak posílat mail s aktuální IP pro vzdálený přístup, druhak má zabudovanej msn messenger, kde odesláním ping odešle IP. K tomu je ale potřeba dvě věci - šikovnost a otevřít router pro IP kamerku (jinak samozřejmě posílá IP v místní síti). -celou noc sem si s tim hrál. Pročítal jsem postupy v (mizerném) manuálu a porůznu na webu. 3x jsem to zkoušel a pokaždý to skončilo zaseknutím a nedostal jsem se do web rozhraní (1x routeru, 2x kamery) - jediná možnost - reset a smazat všechno nastavení a začít od znova... Nakonec sem to vzdal - nebude ze mě nikdy ajťák, budu se držet raději svojí profese.. ;-) s tím mi ani nezkoušejte poradit, jsem z toho tak utahanej, že vzdálený přístup oželím - nebo pozvu někoho, kdo to už dělal.. Nastavovat znova SMTP, FTP atp. už mě neba.. ;-)
Druhá věc - na nastavení motion je nutné activex a IE. :-( No, instalovat wokna mě nikdo nedonutí, takže to bude muset vyřešit něčí návštěva s notebookem s win...
Toť mé zkušenosti po prvním dni.