Jasný, kriptovat se to nemusí. Možná by se nemuselo zadávat ani heslo, protože když by jsi věděl, kde je script, stačilo by ho otevřít a mrknout se, kde je ta složka umístěná a kouknout se do ní ručně.
Taky bych se asi nezabýval oprávněními uživatele. Zakopat složku někam do filesystemu je myslím v tomto případě dostatečné. Když už jí najdeš, není stejně problém zjistit, kdo je owner a nějak to otevřít.
Takže pro tvoje potřebych bych skoro viděl jako ideální si udělat script, který ti jen vytvoří na plochu symlink a ten script umístit do některé z cest, která je v $PATH. Takže kdyby se tam chtěl dostat někdo jiný, než ty, musel by vědět, jak to děláš a musel by znát jméno toho scriptu, nebo znát cestu přímo k tomu adresáři.
Další stupeň zabezpečení je až zakryptování (to by mělo výhodu v tom, že i při znalosti polohy adresáře by se data nedala vydolovat žádným způsobem bez znalosti hesla) - ale to ty nechceš, takže doporučuji to řešení, co jsem před cvhílí uvedl. Zdá se mi dostatečně bezpečné - věci jako heslo nebo oprávnění by podle mě zvýšili bezpečnost minimálně, zato by zvýšili složitost a náchylnost k chybám. Další výhodou je, že stačí, aby script uměl vytvořit symlink a když s tím skončíš, stačí symlink prostě smáznout a je to.