Vyfotil jsem mobilem smartfonem obrázek, je příloze. Zajímalo by mě co to může být za artefakt Je tam prostě pruh jakoby rozostřený. Neřekl bych že jde o poškozený soubor. Je to jeden z tisíce, jindy jsem to nepozoroval.
Co to může být? Fotící aplikace je základní org.lineageos.snap. Nic extra neumí, žádné HDR, retuše pleti nebo jakobypseudosimulace "clony". Jak tohle může vzniknout by mě zajímalo
Foťáky podle specifikace jsou :
primary 48MP 0.8μm Samsung ISOCELL GM1 f/1.8 /
secondary 5MP 1.12μm Samsung S5K5E8 f/2.4
Podle detekčního programu:
12MP 800nm 37° 100-3200 grbg raw,raw10,rgb,yuv, všeljaké focusy
5MP 1130nm 76° raw,raw10,yuv,rgb(stejné), grbg 10-1600 infinity
camera2 api full(3), hardware supported 11
Prostě vzadu jsou dvě voči . Akorát 48MP je polopravda. Spíš to vypadá na 12MP plně barevných pixelů rgb na výstupu* (čili furt lepší než 12MP v bayerově masce i když osobně bych tomu tak velký efekt nepřikládal) z čehož v původní firmwaru šel režim 48MP (6000x8000 px ale zjevně interpolovaný) (žádné nonapixely ani výkřiky roku 2021 ani patero objektivů)
A u kamaráda mě by mě zajímal jiný artefakt: (má jiný mobil), vyfotil fotku a ta je vertikálně rozdělená na dvě části, první je OK a druhá má silně fialová nádech jakoby hodnotaRGB||#FF00FF. (už ji nemám)
*to je můj tip. Myslím, že procesor dostane raw data 12mp trojic r,g,b a ne 48 mp mozaiky . Kdybych dostal raw. tak bych to prozkoumal.