Modrá smrť a linuxáci z doby kamennej

Windowsak

Re: Modrá smrť a linuxáci z doby kamennej
« Odpověď #15 kdy: 24. 07. 2011, 17:57:11 »
Co mate proti modre smrti? Jak ma operacni system reagovat na vyjimky v kernelu, ke kterym se nikdo neprihlasi?

Kernely padaji jak windowsowske tak linuxove. Onehda jsem mel na serveru kernel panic minimalne kazdy den jednou a desne me stvalo, ze neumim linux nastavit aspon do rezimu automatickeho restartu. Na vine byl ovladac wifiny

Modre smrti podle mych zkusenosti zpusobuje z vetsi poloviny HW a zbytek jsou ovladace a opravdu neznatelne se v tom objevuji chyby samotneho OS. Nahodile pady: zdroj, teplota, pamet, disk. Pravidelne pady: ovladac, pamet. Hodne se podcenuji zdroje.

A proc casteji modra smrt nez kernel panic? Windowsu je stale znatelne vic nez linuxu a linuxak kdyz uz kupuje HW na server, nebere nic z ciny, protoze by na ton linux nerozjel.
Tomu sa hovori neobmedzeny a rozumny nazor

FF

« Odpověď #16 kdy: 24. 07. 2011, 17:58:16 »
hlavne vidle bsod nepriznaji a povetsinou hned restartuji.... takze pak zadny bsod neni protoze ho bfu nevidi...

tomasgg

« Odpověď #17 kdy: 24. 07. 2011, 18:01:50 »
ze BSOD je pri win7 neaktualne?
u mna na 1 rok starom notebooku pri kazdom zapnuti bluetoothu...
a to mam ovladace zabudovane v OS (aktualizovane)
a aku krasnu vec sam MS o svojich ovladacoch pise, ze nepodporuju kazdu najnovsiu featuru ale zato su vytvarane s dorazom na stabilitu :D :D :D

linux (vseobecne) pouzivam uz asi 5 rokov, zatial som videl jediny kernel panic, v konzoli mikrotiku, pri zatazovom teste po pretaktovani. a to mam desktop, notebook, mikrotik router, ubiquiti AP, asus router, android telefon...

« Odpověď #18 kdy: 24. 07. 2011, 18:07:44 »
Citace
Schvalne som dnes okusil ten linux a neustale mi ukazuje chybove hlasky.Vyskusal som najznamejsiu a najnovsiu distribuciu ubuntu 11.10

To číslo 10 v názvu Ubuntu 11.10 znamená, že oficiální verze vyjde v říjnu. První beta verze vyjde v září. Takže jsi zkoušel alfa (!) verzi jednoho distra. A podle ní hodnotíš celý linux ?

« Odpověď #19 kdy: 24. 07. 2011, 18:13:08 »
[quote
A proc casteji modra smrt nez kernel panic? Windowsu je stale znatelne vic nez linuxu a linuxak kdyz uz kupuje HW na server, nebere nic z ciny, protoze by na ton linux nerozjel.
[/quote]
Bych chtěl kus HW který na sobě nenese "Made i China" :-)

Windowsak

« Odpověď #20 kdy: 24. 07. 2011, 18:26:02 »
Citace
Schvalne som dnes okusil ten linux a neustale mi ukazuje chybove hlasky.Vyskusal som najznamejsiu a najnovsiu distribuciu ubuntu 11.10

To číslo 10 v názvu Ubuntu 11.10 znamená, že oficiální verze vyjde v říjnu. První beta verze vyjde v září. Takže jsi zkoušel alfa (!) verzi jednoho distra. A podle ní hodnotíš celý linux ?
To sa pleties,lebo ja nemam alfu, ale Ubuntu 11.10 Daily Build Edition.To znamena denne aktualizovanu verziu a system mi padal aj po aktualizaciach.

radek

« Odpověď #21 kdy: 24. 07. 2011, 18:31:14 »
windowsak: nic proti ale daily build neznamena denne aktualizovany, nybrz denne kompipovany komplet system :) nebot se v nem provadi zmeny-zjistuji chyby a pridavaj se nove funkce.

jinak vsichni tady trollujete, pada jak win, tak linux. ja pouzivam osobne win(15+ let) a linux (10 let) a mnohem vic komplikaci prinesl linux, nespocetkrat mi nechtel nabehnout po aktualizaci jadra, ci xorgu,...

Smokie

« Odpověď #22 kdy: 24. 07. 2011, 18:38:40 »
Citace

To sa pleties,lebo ja nemam alfu, ale Ubuntu 11.10 Daily Build Edition.To znamena denne aktualizovanu verziu a system mi padal aj po aktualizaciach.
Mas alfu, pretoze 11.10 vyjde 13. oktobra. Dnes je este iba 24. jul. Blbe, co?

Smokie

« Odpověď #23 kdy: 24. 07. 2011, 18:39:26 »
windowsak: nic proti ale daily build neznamena denne aktualizovany, nybrz denne kompipovany komplet system :) nebot se v nem provadi zmeny-zjistuji chyby a pridavaj se nove funkce.

jinak vsichni tady trollujete, pada jak win, tak linux. ja pouzivam osobne win(15+ let) a linux (10 let) a mnohem vic komplikaci prinesl linux, nespocetkrat mi nechtel nabehnout po aktualizaci jadra, ci xorgu,...
Nikto tu netvrdi, ze linux nepada. ;) Iba jeden clovek tvrdi, ze windows 7 nepada

radek

« Odpověď #24 kdy: 24. 07. 2011, 18:54:26 »
Nikto tu netvrdi, ze linux nepada. ;) Iba jeden clovek tvrdi, ze windows 7 nepada
ja se klidne pridam. poslednich 5 let jsem nevidel na pc zadny bsod a to klidne budu prisahat na cokoliv. jo vlastne, znamymu to delalo bsod, ale to se mu prehrival pc bo mu nejel ventilator na chladici od cpu.

« Odpověď #25 kdy: 24. 07. 2011, 19:06:45 »
Citace

Nevies s tym robit.Najprv si precitaj dokumentaciu.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 24. 07. 2011, 19:13:11 »
Linuxáci mají zase Kernel Panic.

Jo, existuje to. Ale naposledy jsem to videl pred nekolika lety, kdyz jsem si hral s Atheros drivery. Pocitam, ze s temi dnesnimi by se mi to podarilo take, jsou nejak chronicky zabugovane. Ale hezke bylo, ze stacilo vytahnout tu PCMCIA sitovku a kernel se zase uklidnil.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 24. 07. 2011, 19:20:15 »
Lebo nevies na Windowse robit.Najprv si precitaj dokumentaciu.
[/quote]

Kterou dokumentaci? K Widlim zadna nejni, akorat takova nekolika strankova prirucka, kde se pise, ze Widle jsou nejlepsi a ze se nema okolo moc dupat, ma se pravidelne otvirat okno a nespoustet pri nizkem atmosferickem tlaku.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Menim tema:
« Odpověď #28 kdy: 24. 07. 2011, 19:31:27 »

« Odpověď #29 kdy: 24. 07. 2011, 19:32:13 »
hlavne vidle bsod nepriznaji a povetsinou hned restartuji.... takze pak zadny bsod neni protoze ho bfu nevidi...

Davno ne, BSOD na obrazovce zustava tak minimalne pul minuty, kdy se sbiraji informace o nastale vyjimce. Restart je fajn, zvlast u serveru. Jde nastavit restart v linuxu u kernel panic?