Modré smrti

Forex

Modré smrti
« kdy: 23. 07. 2011, 17:05:54 »
DObrý den, mám doma jeden starší notebook od firmy Fujitsu siemens amilo a1640, a před pár dny začal blbnout, nejdřív sem tam modrá smrt, ale běžel pár hodin v kuse, pár dní na to se už ani nezapl, jenom začal bootovat windows xp a modrá smrt a znova a takhle dokola, tak jsem zkusil nainstalovat Linux  a instalace se mi zastavila vždy v jednom místě, tak jsem se rozloučil s ntb a řekl jsem si, že nakonec ho odpálím dobře a nainstaloval jsem tam nakonec Windows 7, ten běžel asi dva dny v pohodě a teď zase stejný problém jako s Windows XP, stejná modrá smrt :0x000000be (0x84a110bc, 0x79f00121, 0x85186470, 0x0000000b). Notebook má asi 7 let, takže bych nebyl překvapen, kdyby už odešlo něco z HW, ale tak nedá mi to a rád bych věděl, alespoň co odešlo :-) Nemáte s tím někdo nějaké zkušenosti neb nevíte co bych měl zkusit ?

trubicoid2

Re: Modré smrti
« Odpověď #1 kdy: 23. 07. 2011, 17:18:50 »
a vetrak neni zaprasenej? neni to prehrivanim? to by slo vyzkouset pomoci burnK7

pak muze byt treba upecena grafika, to se mi jednou stalo, jakou tam mas?

a disk neni nemocnej? co rika smartctl -a po smartctl -t long?

no a muzes zkusit memtest86+, prime95 atd...

Forex

« Odpověď #2 kdy: 23. 07. 2011, 17:30:29 »
Problem je, že do WIndowsu se už nedostanu, a Hiren ani nespustím, jakmile dám to další menu s DOS aplikacemi  a začne se načítat, tak chyba a konec

trubicoid2

« Odpověď #3 kdy: 23. 07. 2011, 22:06:13 »
no tak tim padem je vse jasny, ne?

cl1d3

« Odpověď #4 kdy: 23. 07. 2011, 22:25:47 »
Zeby to bol harddisk ktory dosluzil? [http://support.microsoft.com/kb/945658/]
DObrý den, mám doma jeden starší notebook od firmy Fujitsu siemens amilo a1640, a před pár dny začal blbnout, nejdřív sem tam modrá smrt, ale běžel pár hodin v kuse, pár dní na to se už ani nezapl, jenom začal bootovat windows xp a modrá smrt a znova a takhle dokola, tak jsem zkusil nainstalovat Linux  a instalace se mi zastavila vždy v jednom místě, tak jsem se rozloučil s ntb a řekl jsem si, že nakonec ho odpálím dobře a nainstaloval jsem tam nakonec Windows 7, ten běžel asi dva dny v pohodě a teď zase stejný problém jako s Windows XP, stejná modrá smrt :0x000000be (0x84a110bc, 0x79f00121, 0x85186470, 0x0000000b). Notebook má asi 7 let, takže bych nebyl překvapen, kdyby už odešlo něco z HW, ale tak nedá mi to a rád bych věděl, alespoň co odešlo :-) Nemáte s tím někdo nějaké zkušenosti neb nevíte co bych měl zkusit ?

Olaf

« Odpověď #5 kdy: 24. 07. 2011, 19:55:34 »
Problem je, že do WIndowsu se už nedostanu, a Hiren ani nespustím, jakmile dám to další menu s DOS aplikacemi  a začne se načítat, tak chyba a konec
no tak tim padem je vse jasny, ne?
Přiznám se, že mně to jasný není. Můžete to upřesnit?

trubicoid2

« Odpověď #6 kdy: 24. 07. 2011, 20:13:13 »
no jestli nic nepustis ani z cd, potom je neco hodne spatne, rek bych, ze notebooku umrelo cpu, nebo neco podstatnyho na desce, jako stabilizator, co se uz nevyplati opravovat

jediny, co by se dalo snad zkusit je profouknout vetraci otvory od prachu

Pheella

« Odpověď #7 kdy: 25. 07. 2011, 14:24:03 »
A co ten memtest? Spíše než CPU to budou paměti...

Vylučoval bych to postupně (dle složitosti). Nejdřív to projeď memtestem, pak zkus případně vyměnit HDD a pokud to nebude ani jedna z těchto možností, tak se s ním asi rozluč. V tom případě se už oprava nevyplatí...

Co se týče profouknutí větracích otvorů, tak tím rozhodně nic nezkazíš :-)

iwtu

« Odpověď #8 kdy: 25. 07. 2011, 21:42:29 »
no jestli nic nepustis ani z cd, potom je neco hodne spatne, rek bych, ze notebooku umrelo cpu, nebo neco podstatnyho na desce, jako stabilizator, co se uz nevyplati opravovat

Pokia mi je zname, tak bez CPU sa komp ani nezapne.

Olaf

« Odpověď #9 kdy: 25. 07. 2011, 22:31:56 »

Forex nepíše, že notebok z CD nespustí, ale:

... Hiren ani nespustím, jakmile dám to další menu s DOS aplikacemi  a začne se načítat, tak chyba a konec
To, že je CD bootable, přece neznamená, že OS musí na dané konfiguraci najet nebo že pojedou všechny aplikace. Proto jsem psal, že mně to jasný není.

Vzhledem k popisovaným příznakům bych začal s RAM - vyndal oba (?) SO DIMM, vrátil jeden a zkusil memtest. Když to projde, vyměnit modul a znova. PS: nemusí to být v modulu, občas zazlobí konektor nebo je modul špatně usazený.

Co se týká chlazení (teploty), v SETUP bývá hardware monitor, ale Fujitsu Siemens Amilo A1640 a jeho SETUP neznám.