Soubory na USB disku se objevují po smazání/formátu

Re:Soubory na USB disku se objevují po smazání/formátu
« Odpověď #15 kdy: 03. 05. 2022, 12:45:24 »
uwe.filter: Jak se to veme. Někdy to taky praktikuju a prostě oželím řešit věci, kdy z toho nekouká kdovíjaká úspora/zisk a akorát z toho čouhá moře práce/ztracenýho času.

Ale zase na druhou stranu doma často opravuju věci, kdy v přepočtu na hodinu pracuju tak za 100kč... Ale ono z toho člověk má takovej zvláštní (v dobrým slova smyslu) pocit, že si něco opravil a daná věc bude dalších X let fungovat, než aby ji jen tak vyhodil do popelnice...

Pak tu jsou věci "z principu", kdy člověka prostě štve přístup nějaké té druhé strany a chce se domáhat svýho práva - to je přesně tady ten případ co se tu řeší. Já to třeba znám když vyplňuju dispute na aliexpressu na věc za $2 co nefunguje a/nebo přišel očividně fake produkt (solární svítilna co má místo solárního panelu jen sklo natřené černou barvou s bílými proužky a vevnitř samozřejmě nenabíjecí baterku, aby to "nějak chvilu svítilo"). Tyhle věci mě dokážou vytočit tak, že jsem shopen nad tím strávit plno času klidně i zadarmo...

« Odpověď #16 kdy: 03. 05. 2022, 13:23:56 »
Já samozřejmě vím, že za těch 20EUR bych to klidně mohl zahodit a koupit nový, ale jak se tady správně píše, štve mě ten přístup. Záruka by měla normálně platit i na "levné" zboží (pro někoho třeba i těch 20EUR může být nezanedbatelná suma).

Spíš se divím, že té firmě stojí za to zaměstnávat lidi na supportu s komplikovanými výmluvami, místo toho aby poslali rovnou nový disk.

Ale pamatuju si, jak jsem před 10+ lety koukal když jsem volal do Amazonu (US) že obal na Kindle způsobuje reset a support automaticky řekl, že mi rovnou posílají nový (a vůbec nechtěli žádný důkaz, že ten starý je skutečně špatný případně abych ho zaslal zpátky).

Karmelos

• 1 166
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 03. 05. 2022, 13:49:06 »
No ono to je o přístupu výrobce - mě tehdy zkolabovala 256GB fleška od Patriotu, kromě toho low level formátovacího toolu a výše zmíněné alternativy mi také nabídli poslat nový kus.

To jsem nakonec nevyužil, protože formát jejich utilitou disk smazal a následná reklamace u tuším czc proběhla v pohodě s vrácením peněz.

Tehdy jsem taky uvažoval o znemožnění přečtení těch citlivých dat tím, že evidentně nefunkční disk vystavím statické elektřině, což jsem teda nakonec nerealizoval.

Gréta je nejlepší.

« Odpověď #18 kdy: 03. 05. 2022, 21:14:22 »
Přesně, je to o přístupu. Tuhle jsem koupil na eBay z Itálie jakýsi inhalátor (takové to vysokofrekvenční tvořidlo mlhy - model, který se u nás nedal sehnat). Za méně než dva roky přestal dělat mlhu, tak jsem zkusil oslovit přes web výrobce (tam byl trošku problém, než jsem se dostal ke správným lidem, ale zadařilo se) a ten se vůbec nerozpakoval a rovnou poslal nový kus, starý mám doteď doma na náhradní díly.

Naproti tomu když jsem kdysi řešil reklamaci 80GB WD disku, který byl dle webu výrobce podle sériového čísla ještě v záruce (ale doklad jsem neměl), tak jsem to musel nakonec poslat na vlastní náklady kamsi do Němec, pak teprv přišel nový kus.

Známý zase kdysi u Logitechu jednou reklamoval nějakou herní klávesnici, kde nefungovalo nějaké tlačítko, stačila jim fotka zničené klávesnice (což u daného modelu nebylo zrovna jednoduché, byl dost odolný) s jasně čitelným sériovým číslem a poslali novou.

Takže ano, taky se občas bavím obskurními reklamacemi a tazatele tedy tak trochu chápu. Jsem zvědav na výsledek.
« Poslední změna: 03. 05. 2022, 21:16:32 od WIFT ​​​​​​​​​​ »

brk

• 236
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 04. 05. 2022, 14:51:07 »
V minulosti jsem se několikrát setkal s tím, že nějaký noname počítač - skládačka měl špatně zapojené přední USB. Pro flashdisky to byla konečná. Bych tu flashku takhle odstřelil a poslal na reklamaci. Flashky za nula nula nic nikdo neřeší a automaticky posílají nové kusy.

Kdysi jsem měl nějaký 256MB Kingston s doživotní zárukou. Jak odešel, tak jsem to dal na reklamaci a poslali mi 1GB, jako aktuálně nejmenší prodávaný model. Po další poruše se z toho za pár let stala 4GB a tahle asi ještě funguje.

« Odpověď #20 kdy: 04. 05. 2022, 17:42:08 »
Nejrychlejsi by bylo zdokumentovat stav flash disku a pak ho odpalit na usb portu s prehozenym napajenim.
Takove rady jako pouzij utilitu na magneticky disk, kdyz je to flash disk me rozesmaly. Anebo low level format? Na flash disk? To snad nemysli vazne.
Pal bych ho reklamoval. Dokumentaci bych si nechal pro svoje svedomi, ze odesel sam.

Karmelos

• 1 166
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 04. 05. 2022, 21:08:14 »
Nejrychlejsi by bylo zdokumentovat stav flash disku a pak ho odpalit na usb portu s prehozenym napajenim.
Takove rady jako pouzij utilitu na magneticky disk, kdyz je to flash disk me rozesmaly. Anebo low level format? Na flash disk? To snad nemysli vazne.
Pal bych ho reklamoval. Dokumentaci bych si nechal pro svoje svedomi, ze odesel sam.

No pokud se flešdisk nedá formátovat žádným nástrojem jako formát ve woknech ani v linuxu = partition magic, gparted, cfdisk, aomei PA a tak dále, a ani kopírování ani dd s nim nic nedělá a jenom nízkoůrovňová formátovací utilita od výrobce dokáže ten disk zformátovat = vymazat, tak na tom něco bude.
A jináč práce s flešdiskama a třeba sd kartama má některý podobný aspekty takže není od věci nástroje v nouzi vyzkoušet.
Gréta je nejlepší.