Měním distro z Ubuntu na...

Měním distro z Ubuntu na...
« kdy: 23. 07. 2011, 21:48:35 »
zdarec

Používal som roky ubuntu, ale canonical sa ubral blbým smerom. Posledná vezia mi viac nefunguje ako funguje. Hľadám inú distribúciu.
Moje požiadavky:
- nech to má aspoň trochu pekné prostredie nevyzerajúce ako kompilačka najväčších humusov z osemdesiatych rokov
- autokonfigurácia - nemám čas konfigurovať dhcpčka, kompilovať moduly a zháňať drivery pre wifinu. Keď mám času navyše, rád sa s tým zahrám, ale čas ma tlačí a v dohľadnej dobe tlačiť bude
- "plug&play" - inštalácia čo najrýchlejšia - nechcem tým zabiť celý deň
- dostupnosť aspoň ako-tak aktuálnych balíčkov by bola fajn
- nech to necrashuje pri každej blbosti
« Poslední změna: 12. 08. 2011, 13:19:19 od Petr Krčmář »

Windowsak

Re: mením distro z ubuntu na ...
« Odpověď #1 kdy: 23. 07. 2011, 22:00:31 »
Distro,ktore hladas sa vola windows 7

« Odpověď #2 kdy: 23. 07. 2011, 22:07:52 »
w7 spĺňa všetky body okrem 1, 2, 3, 4 a 5. Z inštalácie čohokoľvek na windowsoch aj inštalácie samotných windowsov sa mi robia šediny.

E.

« Odpověď #3 kdy: 23. 07. 2011, 22:11:55 »
Distro,ktore hladas sa vola windows 7
:D :D ROFL
Jeste o neco jednodussi nez w7 je win xp :D

Pokud by ten v.l nemel takove 'pozadavky', pro (line) losery staci snad i linux mint a kdyby chtel spolehlivy, stabilni system a vic hybal svou linou p&deli :D tak nejlepe by se mu nabehlo (po znalostech Ubuntu) na Debian stable.

Baky

« Odpověď #4 kdy: 24. 07. 2011, 00:09:26 »
Odporucam stranku www.distrowatch.com a tam vpravo je tabulka najpopularnejsich distribucii, mozes ich par poskusat ... u mna zabodoval Linux Mint 11

Bobass

« Odpověď #5 kdy: 24. 07. 2011, 08:18:45 »
Jednoznačně Linux Mint

Jaromír Vojtaj

« Odpověď #6 kdy: 24. 07. 2011, 08:37:55 »
Zkus to v pořadí Linux Mint 11 -> Mint Debian Edition -> Debian ( spíš asi Testing než Stable )

E.

« Odpověď #7 kdy: 24. 07. 2011, 08:46:25 »
...spíš asi Testing než Stable...
V jeho pripade a s jeho znalostmi testing si asi ani nenainstaluje, objevi-li se nejaky problem, to pak radeji jen ten stable :D

Jaromír Vojtaj

« Odpověď #8 kdy: 24. 07. 2011, 09:36:49 »
Proto jsem doporučil se k němu postupně propracovat od Mintu přes LMDE

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #9 kdy: 24. 07. 2011, 11:56:44 »
Nikde jsem nečetl, že podmínkou je .deb based distribuce. Existují i .rpm based distribuce, co toto splňují.

skunk

« Odpověď #10 kdy: 24. 07. 2011, 13:11:52 »
Víte, ono je to takové-makové.
"Nech to má pěkné prostředí." - Jaké prostředí si nainstalujete, takové máte.
"Autokonfigurace." - Tohle slovo slyším poprvé. NetworkManager je dostupný v každém repu - ten poskytuje, jak vy říkáte autokonfiguraci.
"Plug-play." Rychlá instalace. Chcete hodně muziky za málo snahy. To je to pak těžké.
"At to necrashuje." Jistě že to bude třeba crashovat, když necháte tu "autokonfiguraci" na "rychlém plug-and-PRAY instalátoru", který neumí myslet za vás.

Nainstalujte si MINT a užívejte si automatizovaný systém.

Petrrrrr

« Odpověď #11 kdy: 24. 07. 2011, 21:03:05 »
Tak si vyber gnome classic a nepouzivej Unity  ;D

jozoo

« Odpověď #12 kdy: 24. 07. 2011, 23:17:27 »
odporucil bych Linux Mint. Pouzivam ho uz rok a funguje bezvadne

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #13 kdy: 24. 07. 2011, 23:27:44 »
Ono to máš těžký... Ubuntu je zrovna distro, který asi jede téměř vždy z fleku. Pokud Ti Ubuntu nevyhovuje, tak asi budeš muset přistoupit na kompromis.

Nedoporučil bych Ti Debian, kterej je ve stable verzích prakticky uzamčenej a pak tam dostat něco novýho je (prej) porod...

Linux Mint mi nic neříká, ale ostatní tu o něm mluví hodně, tak co třeba ten?

Z těch user-friendly se nabízí OpenSUSE nebo třeba Fedora. Jejich výhoda pro Tebe je rychlost instalace, autokonfigurace (resp. netřeba nějakých speciálních nastavení), možná i grafika, pohodlnost a po instalaci jedou většinou taky z fleku.

Jinak já osobně jedu na Gentoo, ale to je úplně pravej opak toho, co požaduješ ;-)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 25. 07. 2011, 00:14:58 »
Ubuntu je strasna sracka. Zase jsem se nechal nachytat a dal to na netbook. Vetsina veci jede pekne, ale je tam zabugovany eee-control a nechrochta nbd-server. Bude toho vic, ale ne, ze bych vyzkousel uplne veskery software. Na Jaunty eee-control chodilo dobre a treba na Debianu testing nbd-server jede. Na Jaunty ale zase byly nespravne verze pluginu pro Claws Mail. Karmin na desktopu mi vybec nejel a ted je tam Debian testing, vetsinou zcela bez problemu. Takze pozor, Ubuntu je distro pro zacatecniky, jehoz ucelem je zacatecniky odradit. Canonical je pata kolona Microsoftu.