DS720 už není úplný lowcost model, tam bych problémy s napájením nečekal. To ale nevylučuje, že tam být nemohou :-) Tak jako kolegové mám nasazeno několik Synology strojů, takříkajíc napříč produktovým spektrem :-) Konkrétně DS118, DS920, RS2414, RS815 a nejnověji FS2500. Samozřejmě disky odcházejí a mockrát mi to nedalo a odcházející kousek jsem testoval v každém z těch strojů (tedy kromě FS, tam už klasický disk dát nejde). Že všechny stroje ukazovaly stejné výsledky testů asi nepřekvapí. Navíc to většinou sedí s výsledkem testu v linuxovém základu - GSmartControl. Používám zásadně WD Gold, nebo Ultrastar. A i když by se dalo říci, že by měly být to nejlepší, co se dá koupit, není to tak. Byl jsem v situaci, kdy se preventivně měnily 10 let staré disky za WD Gold, v Synology HybridRaid2. Vyměnil jsem postupně 3 kusy, když začaly jeden po druhém nové disky odcházet takovým tempem, že už se s tím nedalo vůbec nic dělat. Během 2 hodin bylo po všem, ani redundance 2 disků to nezachránila, odešly všechny 3 nové disky. Reklamace bez problémů. Od té doby kupuju disky po jednom z různých e-shopů, aby byly pokud možno z jiných sérií. Z mého pohledu strašně záleží na balení disků a dopravcích, jak se k zásilkám chovají. Sebelepší disk nepřežije ve zdraví hrubé zacházení. A může mít hlavy zaparkovány jak chce.
Zpátky k tématu. Pokud má být disk používán v Synology, nezbývá než se spoléhat na testy Synology. Co je platné, že v jiných strojích jsou výsledky jiné? Na discích bych nešetřil, rozdíly v cenách nejsou propastné, v životnosti a spolehlivosti už ale ano.
Mimochodem, mám na stole několik kousků SSD Samsung 870EVO a WD Green z počítačů i serverů, po roce jsou k ničemu a mají chyb jak máku. U disků Kingston DC500M naprosto žádný problém, stejně jako s disky Hynix... Peklo je za rohem :-)