Zkus ho dát do PCčka, pokud to bude drnčet, pošli ho dál a pořid si lepší kousek, co nebude dělat voloviny.
No vyskúšam ho dať do PC ale mám taký pocit, že moja skrinka ma tiež riešené upevnenie HDD na krajné a prostredné skrutky ale to blbé WD ma len krajné závity (prostredné nemá). Uvidím ako sa to bude chovať, len sa mi nechcelo kvôli tomu rozoberať skrinku, lebo je tam všetko natesno...
a ty vibrace to dělá, když je disk v klidu, nebo při přístupu? zdá se mi to trochu divné
asi bych ho nechal vibrovat a udělal třeba badblocks -w, no trvá to dost dlouho při této kapacitě
a jestli potom bude ukazovat SMART chyby, tak reklamace
On vibruje v podstate od momentu ako sa rozbehne motorček, takže aj v IDLE. Je to nezávislé na čítacích hlavách, tie je počuť celkom zreteľne ale len keď pracujú. Není to také vibrovanie, že keď ho položím na stôl, tak začne jazdiť sem a tam. Proste len prenáša rezonančný hluk. Skúsim teda spraviť na PC nejaké testy a potom pozriem ten SMART.
ja som mal problem s prehrievanim disku uz od zaciatku co som ho vlozil do NAS - teplota sa pohybovala okolo 70-80 stupnov. Vytlacil som si screenshoty z NAS a uspesne som ho vyreklamoval.
Byt tebou nahram to na video a idem reklamovat.
S teplotou problém nemá, držal sa na cca 46°C po cca 24hodinách zapisovania dát a mal len o cca 3°C viac ako obyčajný WD RED. Keď s tým budem laborovať na stole, tak si rovno zrejme natočím aj video ako rezonuje. Aj keď sa obávam aby ho pri reklamácii nepoužili proti mne, že sa jedná o neodbornú manipuláciu....
Inak disk by mal mať 5 ročnú záruku, aspoň to bolo v tom marketingovom popise produktu na mall.sk ale na faktúre ani v objednávke sa záruka vôbec nespomína. Neviete náhodou ako to overiť? Bol som na stránkach WD, tam to chcelo SN produktu ale nejak mi ho nebralo.
Je to až neuveriteľné, koľko sa človek potrápi s novým HDD za 320€. Najprv som ho chcel pripojiť k NASu redukciou USB -> SATA / PATA, no NAS ho sformátoval a potom videl iba 570GB. Tak som ho zapojil do MacBooku a tá istá kapacita. Potom som vyhrabal starší USB rámik na 3,5" HDD. Po pripojení k MacBooku a PC s Win boli dostupné dve 2TB oblasti na naformátovanie. Tak som ho namontoval do toho NASu a pripojil cez SATA. Jak som NAS zabol, tak sa rozdrnčal, že som myslel že sa rozpadne ale bol chytený len na dve skrutky, lebo nemá prostredné montážne otvory. Tak som ho vybral a položil vedľa NASu na poličku pripojený dlhším SATA káblom. Prvý pokus o sformátovanie po nejakej dobe zlyhal, druhý tiež ale všimol som si že NAS má plnú RAM a keďže je starší, tak sa s tak veľkým diskom určite nepočítalo. Tak som vymazal nejaké doplnkové baličky v NASe a formát sa podaril. Následne kopírovanie dát trvajúce cez 30 hodín... A teraz ma čaká ďalšie laborovanie.