Spíš než NTB jsem zavrhnul konkrétní typ NTB - a to právě ty "lepší" (řekněme, že mysim i5 + ATI dedikovaná grafika a výš). Hlavně proto, že to stojí rpachy (a ne málo), vydrží to na abterku povětšinou nic moc, je to těžký, hřeje se to celkem solidně, ...
Prostě na výkon jsem si koupil po NTB desktop. Splnil jsem si sen a vrazil do toho hodně prachů, ale koupil jsem, co jsem vždycky chtěl, tj. relativně nabušenej stroj. Co potřebuju, to na tom udělám. Mám v tom NVidia grafiku, která si s Linuxem rozumí, takže si na tom i skvěle zahraju (ale nejsem na úplně nový pecky, takže nevim, jak by na tom šlapaly).
No a dnes už bych koupil jen jeden typ NTB a to právě to nejlevnější, co je na trhu. Nepotřebuju výkon, ani rychlost, zajímá mě hlavně mobilita a tak i výdrž na baterku.
Už mam upřesnění o tom objednanym NTB - Je to kus mimo ČR a dost možná i mimo EU :-) Má to jinej konec do zásuvky, nečeský Windows a tim pádem i nečeskou klávesnici (znaky). Naštěstí jsem Gentoo linuxák, takže lehce hardcore, tak je mi to úplně jedno :-D
Kdysi dřív jsem chtěl koupit EEE, to první s Atomem, ale v Linux verzi, klidně i US klávesnice, ale Linux verze se do ČR nedostala vůbec nijak...
Teď ještě otázka - ten NTB bude mít (nejspíš) US Windows i s COA (licencí). Byla by škoda se toho úplně zbavit, třeba se mi je někdy bude chtít hodit zpátky nebo to celý prodat i s Windows dál. Takže - jak nejlíp zařídim, aby se daly nahodit zpátky a přitom nezabíraly na HDD místo? Nechce se mi dělat dd u 250GB disku a myslim si, že udělat dd jen pro ten "skrytej" oddíl nebude stačit... Nebo je nainstalovat a nechat vypálit (vypálit na NTB bez mechaniky? :-D ) nějakou tu jejich "záložní instalaci", nebo jak se tomu říká? Nemáš zkušenost?