cely projekt je postaveny na nejasnych predpokladoch:
1. prva otazka je k NVR o 4 CAM (bez specifikacie = iba fullhd nestaci)
2. vlastne potom NAS
3. Debian a “motion” program
4. bude mit disk
5. na ten disk bude po veceroch pripojene jedno zariadenie na “stream” obsahu (wifi)
6. ale teoreticky i dalsie +3 zariadenia
7. mozno i PiHole
8. mozno i domaca automatizace
9. mozno rezerva do budoucna
10. mozno rezerva pre dalsie kamery
Na take zadanie ti staci RPi 4 s Ubuntu.
A nasledne doplnkova info od OP:
“ Já mám u sebe doma RAID1 6TB disky, na které je 6 kamer a HTPC videotéka + děti prohlížeč na videa a hry a ty disky to v klidu zvládají, takže mi to jako úzké hrdlo nepřijde”
Q: v konzerve od rybycek?
Uz len to, ze tam chces dat “motion” program s nulovou dokumentaciou a uslo tvojej pozornosti nieco ako Shinobi, ZonerMinder, tak to naznacuje slabu pripravu.
Btw:
az raz budes potrebovat ten NVR zaznam a ten disk bude prave poskodeny, tak si spomen na tu pripravu. Btw tolko k navrhom k jednorazovym krabiciam s jednym diskom od Hikvision, ktore tu padli.
Ak zistis, ze ti ten “program” nepodporuje vsetky features zakupenych Cams, tak si spomen na tu pripravu.
Mozno by to chcelo ujasnit myslienky, ze co to ides stavat. Az potom CPU debata.
PS: ten napad so Synology je za 100bodov. Nezabudni si dopocitat naklady na licencie za tie kamery (free su len 2 kamery). Potom si tam skus pripojit napr. Ubiquiti cams. Vyssie modely maju dva vystupy Eth (myslis tie zakladne modely?). Chcel by som vidiet tych 2Gbps v realite. Btw a k comu by boli dobre tie 2Gbps podla OP? A nezabudni, ze Synology locklo vyhradne RAM a NVMe: Syno products only za “vyborne” ceny.