Jak řešíte dobíjení kamer vy?
Ten panel je nesmyslně malý, divím se, že to vůbec fungovalo. Tohle se řeší naprosto brutálním předimenzováním panelů. Nakoupíš třeba tyhle
https://shop.gwl.eu/Solar-PV-Systems/Solar-panels-PV-module/Solar-panel-Elerix-Poly-285Wp-60-cells-ESP285.html?cur=2. To sem dávám hlavně kvůli tomu, abys viděl, kolik je skutečná cena za Wp, až ti někdo bude nabízet 10x dražší (ano, i takoví prodejci se najdou, oškubání hejlů a BFU nese).
Napadlo mě připojit k nim ještě nějakou powerbanku a celý to schovat do krabičky na sloupu, ale otázka je, jestli to na nějaký čas udrží (alespoň tak do Února, než začne být víc světla přes den...)
Jak my tady jako máme vědět, kolik tvoje kamera žere? Bohužel nevidíme ani kapacitu baterie a velikost panelu lze pouze odhadovat, takže to nejde ani odhadnout.
Ale je to malinké, takže baterka v tom taky nebude ohromná. Kup si LiFePo viz níže.
Li-blabla se obvykle zničí/poškodí.
Lithiovky se nemají dostat pod -20, nesmí se nabíjet pod -10, a když je pod 0, tak se musí nabíjet jen velmi pomalu.
Superkondenzátory jsou pro dlouhodobé stacionární storage blbost. Kup si
https://shop.gwl.eu/LiFePO4-cells-3-2-V/ELERIX-Lithium-Cell-LiFePO4-3-2V-50Ah-1-1.html?cur=2. Opět to odkazuji abys věděl kolik to stojí za Wh a mohl sis spočítat, že se tě někdo snaží oškubat. (takový dobrý test, jestli se tě někdo snaží oškubat, je, že porovnáš jeho nabídku baterek s tím, kdyby sis koupil Teslu model 3, vyndal z ní baterky a zbytek auta zahodil -- pokud jsou jeho baterky dražší než Tesla, tak tě odrbává)
Aký máš vlastne panel a aký je priemerný odber? Moja skúsenosť je, že na systém s priemerným príkonom ~1W je v našich podmienkach potrebný minimálne 40Wp panel
To znamená, že panel vyrobí denně 30% "Wh" "svého výkonu ve Wp"? Já provozuju solár v Krušných horách (kde mi přijde že je bohužel abnormálně hnusně) a třeba od 24. do 2.12. (8 dní) jsem vyrobil 16% - za celých 8 dní, tedy průměrně 2% denně, tedy 15x hůř než ty píšeš. A ne, nebylo to ani moc zasněžené, jenom byla šílená mlha. Dny okolo toho byly o něco lepší, takže jo, kdybych měl baterku, co to udrží třeba 14 dní, tak bych to přežil.