Nepíšeš o aký android sa jedná, o akú aplikáciu kalendára sa jedná (ak ich nie je 1000, tak ani jedna...) a ani o aký telefón sa jedná...
Za mňa môžem povedať, že som mal Samsung S8 a mal rovnaký problém s vstavaným Samsung kalendárom. Viac ako rok od zakúpenia nezobrazoval korektne oznámenia. Po viac ako roku to opravil nejaký update kalendára.
Ale v zásade aplikácia (kalendár) na androide nemôže bežať na pozadí non-stop pretože by ti vybila baterku. Preto rôzny výrobcovia telefónov upravujú android a zavádzajú rôzne mechanizmy na uspávanie/vypínanie aplikácii na pozadí. To ma za následok, že daná aplikácia neodošle upozornenie v požadovaný okamih. Odporúčam teda pozrieť sa do nastavení ako sú nastavené oprávnenia aplikácie, hlavne v sekcii batéria. Tiež môžeš vyskúšať alternatívnu aplikáciu kalendára, vylúčiš tým chybu v aplikácii.
Ani kúpa iPhonu ti nezaručí, že vývojár aplikácie kalendár nespraví nejakú chybu v kóde a bude ti vždy za každých okolností fungovať na 100%...
Já už ani nevím, jestli vypnuté vyzvánení na telefonu mi i zastaví upomínky z kalendáře...
Toto si snáď zvládneš vyskúšať / overiť aj sám. Zaberie to približne 120 sekúnd.