Kalendář pro Andorid s pořádným upozorněním

Kalendář pro Andorid s pořádným upozorněním
« kdy: 04. 12. 2021, 14:25:49 »
Zdravím,

už se mi zase stalo, že v kalendái mám upomínku, a zapomenu na to, protože nějak nezafunguje upozornění nebo co. Já už ani nevím, jestli vypnuté vyzvánení na telefonu mi i zastaví upomínky z kalendáře...

Jak na to?

(když pominu koupení iPhonu, který to beztak má vychytané)
« Poslední změna: 04. 12. 2021, 20:32:51 od Petr Krčmář »

Re:Kalendář pro Andorid s POŘÁDNÝM upozorněním
« Odpověď #1 kdy: 04. 12. 2021, 14:39:19 »
to je co, POŘÁDNÉ upozornění - má vám to praštit kladivem do hlavy, aby jste si vzpomenul, že máte něco v kalendáři? :-D

Vlastně jste si odpověděl sám... ;-)

Ale předpokládám, že dotaz je jen taková provokace aby se to zvrhlo

« Odpověď #2 kdy: 04. 12. 2021, 15:03:28 »
provokace

Nevyvolávejte mi tady provokace a flamewar!

« Odpověď #3 kdy: 04. 12. 2021, 16:28:07 »
Nepíšeš o aký android sa jedná, o akú aplikáciu kalendára sa jedná (ak ich nie je 1000, tak ani jedna...) a ani o aký telefón sa jedná...

Za mňa môžem povedať, že som mal Samsung S8 a mal rovnaký problém s vstavaným Samsung kalendárom. Viac ako rok od zakúpenia nezobrazoval korektne oznámenia. Po viac ako roku to opravil nejaký update kalendára.

Ale v zásade aplikácia (kalendár) na androide nemôže bežať na pozadí non-stop pretože by ti vybila baterku. Preto rôzny výrobcovia telefónov upravujú android a zavádzajú rôzne mechanizmy na uspávanie/vypínanie aplikácii na pozadí. To ma za následok, že daná aplikácia neodošle upozornenie v požadovaný okamih. Odporúčam teda pozrieť sa do nastavení ako sú nastavené oprávnenia aplikácie, hlavne v sekcii batéria. Tiež môžeš vyskúšať alternatívnu aplikáciu kalendára, vylúčiš tým chybu v aplikácii.

Ani kúpa iPhonu ti nezaručí, že vývojár aplikácie kalendár nespraví nejakú chybu v kóde a bude ti vždy za každých okolností fungovať na 100%...

Citace
Já už ani nevím, jestli vypnuté vyzvánení na telefonu mi i zastaví upomínky z kalendáře...
Toto si snáď zvládneš vyskúšať / overiť aj sám. Zaberie to približne 120 sekúnd.

« Odpověď #4 kdy: 04. 12. 2021, 17:37:18 »
Pouzival jsem Bussiness Calendar 2 a upozorneni bez problemu jak se stock Androidem tak s LineageOS. Bohuzel neumi CalDAV tak jsem presel na aCalendar+ a upozorneni take bez problemu. Doporucuju aspon jeden z nich zkusit. A pak zkontrolovat jestli nemas nastaveny nejaky "chytry" DND  v Adroidu nebo tak neco.