Zdravím Vás,
Rád bych otevřel téma a poslechl si pozitivní i negativní zkušenosti na společnost Hetzner od uživatelů využívající jejich služby a to v aktuálním čase, nebo v minulosti.
Rád bych si vytvořil testovací lab v ceně 18 eur (4vCPU, 8GB RAM, 80GB NVMe). Samozřejmě zkušenosti, byť minimální, s nimi mám. Co se výkonu týče - naprostý perfekt. Konektivita - perfekt. Zde se mi však jedná o dlouhodobější užívání.
Cílem je K3s z důvodu edukace. Povolené pravidla na firewallu vidím na standardní SSH na specifickém portu, HTTP, HTTPS a další nespecifikované služby, které by nijak neměly odporovat podmínkám. Bohužel se internet množí různými stížnostmi na zablokované účty bez uvedeného důvodu a také na množství abuse e-mailů bez reálného podkladu. Je mi jasný, že pokud bych měl vyfiltrovat blbce, co si neumí nastavit pořádně své služby, tak se dostanu na mnohonásobně menší číslo, ale možná se pletu a je to prostý fakt.
Nerad bych se dostal do situace, kdy mi společnost smázne server, čímž zlikviduje zálohy a následně i zablokuje účet. I to jsem opakovaně viděl. Samozřejmě podklady stěžovatelů žádné.
Prosím o Vaše názory. Sám osobně jsem za tu chvilku velice spokojen, ale z dlouhodobého hlediska bych byl nerad zklamán.
Děkuji,
Honza Hálek