Google má ... mohlo být dobré
Já nějakou tu zkušenost mám.
Google má opravdu hodně dat, nejspíš protože sbírá data ze senzorů (mobily).
Ale má to svoje mouchy:
Vyhodnocuje především "okamžitou situaci", tj. která je právě teď. To je dobré na dva kilometry, ale jako by nevěděl, že na určitých místech jsou ucpávky pravidelně. Tj. že ulice _____ je VŽDY v 8 hodin už úplně ucpaná, stejně tě to tam pošle...do zácpy. Asi to má v jejich váhách velmi nízké hodnoty. Klidně tě to pošle přímo do zácpy, protože "teď" je to ještě průjezdné. Dále, je tě to schopné rvát i skrz hóóóóódně divné cesty, až si řekneš "to jako vážně?". Hlavně u nás v ČR tě to sejří, protože rozmlácené jsou i hlavní silnice, natož nějaké spojovačky někde okolo. Není to o nic lepší než androidí navigace, pokud to vůbec jsou dva rozdílné systémy. Pokud tam chvilku jezdíš, často vymyslíš lepší trasu sám.
No, mohli se zlepšit, nemám úplně čerstvé zkušenosti.
Testovali jsme i WAZE (multistop není volně dostupný), někdy poskytuje lepší výsledky.
Nějaké věci je možné vyčíst i tady:
https://www.getstraightaway.com/blog-posts/how-to-plan-the-most-efficient-multi-stop-routes-on-android-phonesZ mého pohledu, pokud se člověk zamyslí a podívá se na trasu, dokáže vymyslet optimální řešení.
Pokud máš ale 20 řidičů a 500 zastávek, už to lidský mozek nedá a sestavit takový plán je masakr.A najednou chceš hlavně plánovač...
Otázky jsou:
- ušetří aplikace plánování práci plánovačů (mohu jich X propustit?) ?
- ušetří naplánované trasy čas, aby jeden řidič obhospodařil třeba o 15% víc klientů (a mohu pak propustit 15% řidičů) ?
- ušetří naplánované trasy benzín, aby mi klesly náklady třeba o 15% ?
- vyplatí se to, když navýším náklady o ___ tisíc za aplikaci, opravdu ušetřím ___ tisíc?
Ani za čerta bych nechtěl někomu něco doporučit. Jen ať si udělá vlastní testy.