Zakladatel vlakna napisal jasne svoje poziadavky a vy tu riesite vselijake svoje DYI vecicky ktore vas urcite vysli drahsie ako je zakladatelov rozpocet.
V danom rozpocte vychadza roumne kupit all in one riesenie, tj smart telku. Ziadne blbosti s vymyslanim kupovania ci uz hlupej telky, ale smart telky ktoru urobite hlupou a pripojite k nej PC za dalsich 10k KC, len aby ste si tam mohli dat soft s ktorym sa budete desiatky ak nie aj 100+ hodin hrajkat az to funguje.
A porovnavanie si pindikov na tom komu startuje telka rychlejsie je pi<>vina. Tu telku tak ci tak zapnete, raz, mozno dva krat denne a potom aj tak casto krat bezi az kym nejdete spat, tak riesit ci sa mi nastartuje za 10 sekund, alebo 30 je snad kazdemu normalnemu cloveku jedno. Pokial to netrva minutu a viac tak to pre pana nerieste, a rieste to co je podstatne, tj to co bude ta telka 99,7% casu robit, a to bude zobrazovat nejaky obsah.
Cize co treba riesit je co vsetko to vie prehrat, aky to ma panel, ake to ma reproduktory (tie vstavane su vzdy nic moc, ale na rozpravky pre deti a pozretie si vecernych sprav to staci, kto chce mat orgazmus z hudobneho zazitku z nejakeho AAA filmu ide bud do kina, alebo ma kino vybavu doma).
Osobne by som sa zameral este na jednu vec, pri telke je dolezite ako dlho je na trhu. Mozno si pomyslite ze to alebo tamto je an trhu dva tri roky a ma to dobre recenzie. Ano, z casti pravda, mozno ma dobry panel, v pohode repraky, slusnu softverovu vybavu, rychlu odozvu atd. Lenze take telky su casto krat EOL, vyrobca tam vyda (alebo uz mozno aj vydal) posledny update a dalej na nu kasle. Cize ked bude treba obycajnu prkotinu, ala novu verziu aplikacie pre youtube, alebo hbo, alebo cokolvek ine, tak dojdete, proste telka uz neni na zozname podporovanych a vy si mozte trhnut nohou. Cize kupovat to co je nove na trhu, bude to aspon par rokov bezat a dostavat aktualizacie, ktore su dnes velmi podstatna polozka pri nakupe telky, nie len jej velkost, rozlisenie a panel.
A pripadne smart krabicky k nej ktore nahradia jej mrtvu softverovu vybavu (a pripadne aj hw podporu novych kodekov) mozte riesit vzdy. Cize staci s tymto pockat do doby ked telka uz nebude podporovana, ale pritom to bude stale slusne zobrazovadlo. Je pitomost vyhadzovat za to peniaze teraz, ked to aj tak mate v cene telky od vyrobcu.