Záleží jak moc tu práci potřebuješ :-) Já nedávno dělal asi tříhodinový task a byly tam vyloženě chytáky. Prošel jsem, peníze byly slušný, ale během pohovorů jsem se dozvěděl, že jde o bodyshopping, tak jsem do toho nešel. Pak jsem dělal pohovory do dvou firem, kde byl i nějaký placený projekt. Jedna posílala prachy, druhá dala gift kartu na Amazon (scammers currency), ale ani u jedné jsem se nedostal tak daleko.
Začal jsem si všímat, že některé pozice jsou otevřené dlouhodobě. U firmy, kam jsem se snažil dostat v březnu, jsem po prvním kole neuspěl a napsali mi:
"We only interview a very small number of candidates and your application was one of the best we've received. It was great to have the opportunity to get to know you a little better, however we have decided not to take you through to the next stage of our interview process."
Že si nesedneme je úplně normální, dokonce i to že prostě můžou lhát a tohle posílají každému. Ale ta pozice je po sedmi měsících stále otevřena a nedávno opět poslali inzerát na RemoteOK na úplně tu samou práci. Není to poprvé co se mi to stalo. Tak mám pocit, že některé firmy prostě střílí naslepo a ve skutečnosti nikoho nepotřebují. To je podle mě větší ztráta času, než nějaký projekt u firmy, která fakt někoho hledá.
Co se týče strategie, tak největší úspěšnost mám u recruiterů na LinkedIn a přes známé, takže pokud je ta pozice alespoň trochu zajímavá, tak tomu věnuju čas.