Strategie získávání práce a pohovorů

X

Re:Strategie získávání práce a pohovorů
« Odpověď #15 kdy: 24. 11. 2021, 10:48:25 »
Já to znám většinou "z druhé strany" :) U nás to děláme poměrně jednoduše (bavíme se o pozicích IT) - děláme v podstatě takové 2 kola.

V prvním kole si popovídáme a vzájemně oťukáme. Zajímá mě, co od práce čeká a jak lidsky působí. Když kandidát vypadá slibně, tak dostane testovací úkol. Testovací úkol je obvykle něco, co mi dlouho visí v šuplíku "drobnosti k dodělání" s tím, že se domluvíme do kdy a za kolik by to dotyčný udělal.

Druhé kolo následuje po uplynutí domluvené doby a v rámci něj prezentuje uchazeč co udělal s testovacím úkolem. Pokud vše funguje podle domluvy, rovnou řešíme podpis smlouvy.

Přiznám se, že bych neměl vitamíny na to, abych s každým trávil 8 hodin času - a ani si nedovedu představit, že bych v pozici uchazeče chtěl trávit takový čas s nějakým egoistickým pakem z HR.

Re:Strategie získávání práce a pohovorů
« Odpověď #16 kdy: 24. 11. 2021, 10:52:30 »
...Začal jsem si všímat, že některé pozice jsou otevřené dlouhodobě...
S tímhle jsem se taky setkal, poslal jsem CV firmě co inzerovala, že hledá někoho na pozici co jsem mohl zastávat, dlouho se nic nedělo, akorát když jsem se zeptal, tak prý soudruh magor...eee manager co o tom jediný může rozhodnout je zrovna někde v (_!_) Ale inzerát měli furt. Jednou jsem se zeptal, jestli na tu pozici někoho potřebují. Prý ne, ten inzerát dali jen proto, kdyby se na něj hlásil někdo od konkurence a přinesl si s sebou štos objednávek.