Zdravím,
mám nový bare-metal server a momentálně řeším co s ním dál :-) Na serveru budou běžet VMs (do 10) a pár Docker kontejnerů, bohužel je situace taková, že to momentálně nemůžu sjednotit (pro VMs mám hromadu skriptů v Ansible, které teď nemám čas přepisovat do Dockerfile a něco už zároveň musí být v Dockeru).
A pro mě je teď zásadní otázka jak uchopit virtualizaci takového setupu, samozřejmě za co nejlevnější cenu. Docela by se mi líbilo nějaké all-in-one řešení, které umožní spravovat jak kontejnery, tak i VMs, ale to je předpokládám naivní. Takže jsem došel k několika možnostem
1) Proxmox - nainstalovat přímo z ISO jako type 1 hypervisor, nad tím rozjet Docker (a pak nejspíš Kubernetes na správu a monitoring). Výhoda je cena (zdarma pokud to správně chápu) a webová konzole působí přívětivě.
2) KVM + oVirt - v podstatě podobný setup jako výše, blbé je, že jsem si zvykl za posledních 10 let na Debian-based systémy a nevím jestli to chci měnit.
3) Možná Virtualbox?
Pár dní už nad tím přemýšlím a každá varianta mi přijde trochu jako "ojeb" (anebo to moc prožívám). Asi je tady možnost udělat z VM Docker kontejnery a rozjet nad nimi Ansible, ale nejsem si jistý jak moc pracné by to bylo, takže tuhle možnost jsem dal zatím bokem.
Vím, že je to hodně obecná otázka (a tímto se omlouvám pokud se ptám na úplně hloupé věci), ale jak byste podobnou situaci řešili?