jojo, presne tohle firmy delaji..
Do ted si pamatuju, jak mi tohle udelala HR ** z ProductBoardu na pozici "neco jako" lead solution architekta. Kandidat musel mit zkusenosti prevazne za zahranicnich velkych projektu, myslim ze 3 pobyty v kosmu atd. Vyjimecna prilezitost za vyjimecne penize.
Kdyz sem se konecne dozvedel ty "nepodstatne detaily", tak jsem ji zastavil v rozletu a zeptal se, jeslti si mysli, ze za 75 hrubeho nejakyho kosmonauta sezene?
"uprimne se podelila" o fakt, ze jen tak zkouseji trh, kdo je v Cechach k dispozici.
To bylo nekdy po tom, co v nejakym dalsim investicnim kole dostali 50 mil $. (BTW a ne, zadny akcie pro tu pozici nebyly nabizeny). JO, a byl to takevej ten typ "my jsme jedna rodina, my si vsichni tykame uz u pohovoru"
Pro mne to splnuje definici recese.
Tohle je kratka docasna doba, kdy IT lidi netahaji uplne za ten nejkratsi provaz. (ale porad musime zkousnout opravdu hodne)
Zejmena cesky firmy si zadny ohledy nezaslouzi, kandidati maji plne moralni pravo se chovat tak, jak to vyhovuje jejich vlastnim zajmum. Kecy jako "hlavne neplytvejte jejich casem", "budte uzitecni" nebo nedejboze "prospesne ceskemu prumyslu" muze myslet vazne jen nejaky kazatel z neziskovky.