Mně je v zásadě jedno, že porušuješ smluvní podmínky svého ISP (nebo se k tomu chystáš), to je tvoje věc. Ale jinak to neomluví ani nedostatečný počet párů někde v kabelu. Prostě připojení se oficiálně sdílet nesmí, tečka.
Obchodní podmínky O2:
2. Nesmíte přenechávat služby za úplatu nebo jiné protiplnění jiným osobám („přeprodej“) ani přeprodej
umožnit nebo se na něm podílet. Zakázáno je rovněž začleňování služeb O2 do technických řešení určených
pro poskytování služeb jiným osobám a vydávání služeb O2 za služby jiného subjektu.
5. Výhody i služby jsou určeny pouze vám. Proto je nesmíte sdílet k získání finančního prospěchu.
Nechce se mi teď podrobně zkoumat podmínky ISP, ale myslím, že je zakázáno mít při sdílení internetu finanční prospěch (jak se píše výše). Na vesnicích jsou běžně vícegenerační domy ve kterých žíje více domácností a nejsem přesvědčený, že sdílení internetu v jednom domě je porušení smlouvy.
Pokud bude průser, tak ti Policie hlavně zabaví výpočetní techniku k dalšímu zkoumání - přičemž k ISP ji posílat nemusíš, protože tam půjde jako první a teprve od ISP se dostane k tobě. A není to nějaká pověra, ale osobní zkušenost. Ovšem stejně jako v odstavci výše, je to tvoje věc.
Tak snad všechny ty PC, ntb, mini PC, IoT, tablety, telefony, routery a další unesou. Snad budou mít velkou dodávku
Počet párů bych zcela jistě ještě prověřil, tolik úsilí to zase není...
Dobře nahlodali jste mne, zítra na to mrknu, ale už dopředu vím co zjistím.
Jo - na stahování z ulozto je nejlepší Vžum, tam neřešíš ani rychlost, ani účet a ani IP
Aha, tak ulož.to asi není omezeno na jednu veřejnou IP adresu, ale i tak problémy tohoto typu prostě vznikat mohou.