Nepropadal bych panice. Dneska je v IT hlad a pokud projevíš nějakou shopnost, tak to bude OK.
U nás šéf pořád říká, sháněj někoho, komu je víc let, už netřeští a bude ochoten se něco během roku naučit a dělat. :-)
Z pohledu tvé situace, měl jsem tu kluka, co dodělával vejšku (trochu to zkomplikoval prvně dítě pak studia) a dělal u toho PLC pro firmu a už nechtěl s roboty pořád jezdit celou EU na oživování výrobních linek. Na zkoušku jsme ho vzali a po roce se rozloučili (nehrajeme na zkušebku, jako zaměstnanec dostane prvně smlouvu na rok a pak buď se rozejdeme nebo se z toho stane doba neurčitá). Pokud k tomu programování tíhneš a zvládneš ho, tak asi OK a něco najdeš. Já s ním měl problém, že byl zcela postižen tím PLC světem - zjednodušeně, když dostal úkol, napiš program na součet čísel 1 a 1, tak ho udělal, ale už si nedokáal představit, že by ten program mohl umět součet i 1 a 2. Natož, že se něco nepovede - byl zblbnut světem programovacích nástrojů pro PLC/roboty, že co do toho zadám a sežere mi to vývojové prostředí, tak bude fungovat a nenastane chyba, natož si představit různé chyby. Pokud toto umíš překonat, tak jsi zachráněn a budoucnost je dobrá. :-)
A nerozvážně neblbnoucí Javista, co umí napsat nějaký modul do Apache Ignite, aby to spojilo Apache Kafku, Spark, CouchDB, Cassandru do kvokajícího celku skrz to Ignite, který nebude hnedka chtít i služební letadlo (máme jich jen pár), tak neřeším věk...
Určitě ve firmách, co udržují dlouhodobě nějaké technologické systémy, tak tam je je šance asi slušná s tímto základem. Asi dravý startup s mladejma uchama nebude ono, ale tyhle dynosauři budou rádi.