Potrebujem praveze nieco plne offline. Ked som doma na wifi, nemam problem nech si pre mna za mna telefon taha z netu co chce kludne aj cely den. Ale ked som na ceste, tak nechcem kvoli navigacii zapinat mobilne data (nemam ziadny pausal, moc netelefonujem, takze mi staci dobit si kredit za 5€ raz za tri mesiace nech mi neprepadne ten aktualny). Pretoze kazdy kB ktory stiahnem z netu na mobilnych datach ide z mojho kreditu.
@k3dAR kuknem co je zac ten MapFactor
Já osobně, ačkoli nemám rád tu komunitnost, tak na navigaci používám Waze. Bohužel vyžaduje datové připojení, ale pokud jde o spolehlivost a kvalitu navigace, nic lepšího jsem nezažil.
Jako zálohu a plně offline nyní umí navigovat mapy.cz, tu jsem zkoušel asi před rokem, nicméně se přiznám, že tehdy jsem z toho nebyl úplně nadšený, dnes to může být jinak. Jako turistická mapa funguje excelentně.
A jako (dnes spíš spící) aktivní přispěvovatel do OSM, mám ještě v telefonu aplikaci Osmand. Umí navigovat také auto či turisticky, v neplacené verzi bylo omezení na počet současně stáhnutých offline map a doplňkových funkcí (nevím, jak je to dnes, dlouho mám koupenou "plus" verzi.
Dále je tu zmíněný MapFactor, ten funguje dobře, jen pozor na hrabání do priorit cest, když to člověk zvoře, žene ho to na nesmysly. V defaultu ale obstojné, i v neplacené verzi žádná zásadní omezení.
Zkoušel jsem i Here, což je následník bezplatných tehdejších Nokia/Ovi maps, než značka umřela. To umělo taky free offline navigaci. Ale je to dlouho, co jsem to zkoušel, podmínky se mohly změnit.
Dřív mne hraní s navigacemi hodně bavilo, tak jsem jich zkoušel spousty, dnes už jich mnoho z nich nenalézám, přejmenovaly se nebo umřely. Osobně bych být vámi zkusil buď ty mapy.cz, které dle mého fungují obstojně, či ten MF a Osmand. Vše se dá odzkoušet zdarma, tak si můžete vybrat, která bude vyhovovat. Mapy a Osmand se výborně hodí i na turistiku/kolo, MF je čistě autonavigace.