Díval jste se, jakou IP adresu vidí běžné služby v internetu? Třeba přes mojeip.cz.
V zásadě to "může" být špatná klasifikace IP, ale ... nemohl byste prosím prozradit začátek IP?
Jo, díval: 93.99.191.x. Je to ta, co mám od poskytovatele.
Díval jste se, jakou IP adresu vidí Google (ovšem nenapadá mne, jak to zjistit bez vyvolání nějakého bezpečnostního incidentu)? Jestli třeba váš provoz opravdu není směrován přes Hongkong… Díval jste se na stránku Zabezpečení v Účtu Google? Jaká tam máte zařízení, nedávná bezpečnostní aktivita, případně nastavení jazyka v Data a personalizace…
Konkrétní IP jsem zkoušel přes dotaz "my ip". Sedí s tím, co ukazuje mojeip.cz a co mám od poskytovatele přiřazené. Na lokace aktivních zařízení jsem se podíval, a u nich mi to ukazuje "Czechia". Žádný divný provoz, žádný bezpečnostní incident, nic.
Kdybyste byl blb, tak bych se zeptal, jestli náhodou nejste přihlášený do Google = účet může mít vyšší prioritu než IP.
Začalo se to dít celé rodině a na všech zařízeních najednou, napříč různými účty, i v private módech. A není to závislé ani na tom, že by šlo o "firemní" účty - děje se to i u zařízení a účtů, co nejsou pod vlastní doménou.
Kdybyste byl skript kiddie, tak bych se zeptal, jestli jste zkoušel různé prohlížeče a vymazání Cokies.
Ano.
Kdybyste byl BFU, tak se ptám na nějaký Antivirus, který tuneluje data přes "chráněné připojení".
To už jsem taky vyloučil.
Kdybyste měl malé smrady, tak bych se ptal, jestli náhodou nemáte v síti sráče - co zaviruje modem, některé viry nastaví dementní DNS a to pak královsky čubčí provoz.
Malé smrady nemám a projevuje se to i při výměně routeru za jiný, co ležel posledních pár let ve skříni. Jediné, co má vliv, je změna veřejné IP poskytovatelem.
https://support.google.com/programmable-search/answer/9210145?hl=en
Tam nic nastaveného není.
Ale zřejmě jste už všechno zkoušel.
Asi by se jeden musel mrknout, co se u vás děje.
Vzhledem k tomu, že se to projevuje konzistentně jen s konkrétní IP a pokud mi poskytovatel na zkoušku dal jinou, tak problém zmizel (a znovu se objevil v ten moment, kdy router dostal zpátky původní ip), považuju za dost nepravděpodobné, že by se něco pořád ještě dělo.
Nemůžu ale vyloučit jednorázovou událost, která to spustila, obzvlášť, když mám na téhle ip legitimní komunikaci s čínou. Jenže ta se děje už nějakou dobu, zatímco tenhle problém je novinka...