Ahoj,
v testování SW a podobných věcech už mám něco za sebou. Doposud jsem se ale věnoval převážně automotive a mnohé technologie a skilly které mám jsou úzce omezené jenom na tento obor. Tím že znám CAN sběrnici a umím scriptovat v CAPLu jinde asi nikoho neoslním. Odsud bych se chtěl/potřeboval posunout někam dál, protože u nás to jde do kopru (zmražování platů, osekávání bonusů, nejsou peníze pomalu ani na propisku...) podobně mi přijde že jsou na tom i ostatní firmy z oboru. Takže bych rád změnil působiště směrem někam do "klasiky" (banky, operátoři, pojišťovny...) Sice to nebude taková zábava, ale zase je to širší výběr a myslím si, že i více "IČO friendly" prostředí, protože IČO mi to přijde v mé situaci o dost výhodnější.
Je mi jasné, že se musím spoustu věcí naučit. Narazil jsem ale na to, že nevím, které technologie jsou důležité a mají nějakou perspektivu. Když se kouknu na inzeráty, tak tam toho vidím milion - Selenium, Cypress, Postman, Robot framework, Cucumber, SoapUI a mnoho dalšího...
Mám tedy 2 otázky:
1) Je reálné se živit na IČO nejen jako developer ale i jako tester?
2) Které jazyky, frameworky, test tooly jsou nejšíře uplatnitelné a tedy i do začátku vhodné? Ideálně bych rád něco s Pythonem, protože ten už i nějak rozumně umím, ale netrvám na tom.
Díky a pěkný den.