Jsem z gymplu, takže zatím o elektrotechnice nevím skoro nic, ale dost mě zajímá a jediné, co mě doposud ve škole bavilo je matika a fyzika (+ angličtina), takže výběr zaměření nebylo nic těžkého.
Ehm. Zatím to tu nezaznělo (jen v jednom případě nepřímo), ale
- elektrotechnika je typický
technický obor;
- matika a fyzika
nejsou technické předměty (matematika je formálně-operacionální věda, fyzika přírodní věda).
Čili tu větu „výběr zaměření nebylo nic těžkého“ bych považoval za víc než odvážnou. (Angličtinu neřeším, to je v současné době jazyk potřebný pro drtivou většinu oborů, s výjimkou některých společenských věd.)
Takže pozor na to, abys nedopadl jako ten kolega, co píše o tom, jak téměř vyhořel na faktu, že zkoušky z matiky na FEL neprobíhaly stylem čisté matematiky „definice-věta-důkaz“, ale jako aplikace vzorečků.
Osobně, když by mi někdo řekl to, cos napsal, že tě jediné ve škole bavilo, automaticky bych – jako první reakci – pravil: no tak přece jdi studovat tu fyziku (čistého matematika fyzika nikdy nijak nebaví, spíš naopak); pokud v Česku, tak na matfyz nebo na jaderku (ty školy se liší, ale to už je jemnost), jinak se podívej po rozumných univerzitách venku (UK je v tomhle směru ideál, ale nejsem si jistý, jak se to má po Brexitu).
Pokud tohle už pro tebe není možnost, tak asi spíš ta Plzeň, je menší a spíš se to tam dá „ohýbat“, pokud ti to nesedne tak, jak je to servírováno.
(Poznámka – pokud je to pro někoho důležité – mám nějaké „papíry na hlavu“ ze všech tří oborů, o kterých tu píšu a za čtyř škol, které se zmiňují, tři znám osobně /matfyz, jaderka, FEL Praha/.)