Děkuji za pomoc.
Je dobré vědět, že se tedy papír do tiskáren v tomto formátu sehnat dá. Zkusím někde splašit jedno balení - na zkoušku, třeba jsem to blbě nařezal a proto to dělalo v tiskárně psí kusy.
Scribus mě upřímně vůbec nenapadl, přemýšlel jsem jestli by mi v tom nemohl helpnout nějak Inscape, jenže netuším jak do něj dostat obsah odt a ještě navíc po stránkách. Ten návod jsem jen zběžně prohlédl až budu mít chvilku klidu a času určitě to také vyzkouším.
Nejednoduší se mi prozatím zdála rada s pstops. Jenže, pracuje to jen čistě s postscriptem (*ps) a jediný způsob na který jsem přišel jak dostat obsah odt do ps souboru je tisk do souboru a to jej děsně ořezalo

Navíc se ukazuje, že si budu muset hodně pohrát s transformačními řetězci. Zkusil jsem použít ty z manuálových stránek a dopadlo to ... hrozně.
Každopádně dík, budu s s tím hrát - musím to nějak vyřešit, když na něco přijdu dám vědět. budu i vděčný, když dáte vědět, kdyby Vás ještě něco napadlo. Snažím se najít i nějaké schůdné řešení přímo v OOo.