Na kazdou praci je lepsi neco jinyho, protoze je jiny zadani.
OP chce delat desktop aplikace a pousti visual studio (lokalni buildy, debugger, atd) a bude delat virtaulizaci. Takze to chce silnejsi CPU a pamet.
Protoze to celkem odpovida memu zadani, zkusim taky rict svuj nazor.
Me to proste na notebook nevychazi. Prace na notebooku i s externim monitorem je naprd. Jde to, ale dre to. Je tam malo CPU a pameti. Notebook jako zalozni/cestovni lopato-werk, jasne. Ale na kvalitni praci to chce workstation.
Pracuju z domova, mam zde jeden Ryzen9/32GB ram stroj, ktery je ma pracovni stanice. Na ni mam 4 monitory z GTX1660Ti (akcelerace se hodi nejen na hry, ze). Perfektni pracovni nastroj se spoustou mista na IDE, web/postu/im, dokumentaci, a debugger/logy. Vsechno vidim najednou, nikam se neprepinam a neblikam. Hrozne mi zalezi na klavesnici, mam hracskou mikrospinacovou, best pro me. Vyzkousel jsem snad desitky ruznych typu behem let.
Mam taky KVM server (opet ryzen s morem ramky), kde provozuju virtualy, iSCSI na nas.
Vsechno je z beznych consumer komponent, nic neni profi/business level. Workstation se kolem 30k vejde, pokud nepocitam extra monitory.
Tenhle muj setup stal celkem hodne evolucnich cyklu kdy jsem zkousel kde co a vyhovuje mi nejlip. Nikomu nic necpu, jen pisu co funguje me.
Naopak nocni mura pro me je maly (pro moje stary oci cokoliv pod 17") notebook s mizernou klavesnici, lesklym displejem (bez ohledu na vyrobce). Vubec si SVOJI praci nedovedu na necem takovem predstavit.