Pekné krabičky pre elektroniku

Pekné krabičky pre elektroniku
« kdy: 18. 06. 2021, 00:47:11 »
Ahojte neviete o nejakom eshope, v ktorom predávajú pekné štýlové obaly pre elektroniku? Ale fakt by mali byť pekné, aby to nevyzeralo, tak nudne ako niektoré cases pre RPi a Arduino.

Potreboval by som spraviť 10 ks prototypov jedného zariadenia a chcem aby vyzeralo profesionálne.

predstavujem si to nejako takto:

https://xiaomi-store.sk/sk/smart-home/1384-xiaomi-mi-smart-home-hub-6934177710872.html?gclid=Cj0KCQjw5auGBhDEARIsAFyNm9Edstvkn4Spp6mbtBuUahd6_X0taA9S56czNQDlchLuxr9We3VsZtgaAtOqEALw_wcB

Prípadne ďalšia možnosť by bola kúpiť si 3D model a nechať si ho vytlačiť na 3D tlačiarni.
« Poslední změna: 18. 06. 2021, 06:39:01 od Petr Krčmář »

RDa

• 2 180
    • Zobrazit profil
Re:Pekné cases pre elektroniku
« Odpověď #1 kdy: 18. 06. 2021, 00:56:49 »
Navrhnout si vlastni 3D model, ktery neni uplne jenom ten okoukany "puk" a vytisknout si to - treba od nejake profesionalnejsi firmy, ktera je schopna tomu dodat povrchovou upravu nebo lakovani podle predstavy. Neni nic horsiho, nez na prvni pohled viditelny 3D print pattern, jako ze "s*al na to pes".

Pokud je rozpocet, tak jit do silikonove formy a maloobjemoveho odlivani/vstrikovani plastu.

Re:Pekné krabičky pre elektroniku
« Odpověď #2 kdy: 18. 06. 2021, 08:32:53 »
Tuna jsou pěkné krabičky na elektroniku:
https://www.modushop.cz/

Ale asi to není štýlové.
Gréta je nejlepší.

« Odpověď #3 kdy: 18. 06. 2021, 09:26:02 »
Teď mám taky jedno zařízení co potřebuju okrabičkovat...zkusím si to vyrobit ze dřeva - aspoň to bude něco jinýho než plast co je všude...
Byl jsem v Hornbachu a dají se tam koupit pěkný tenký lišty a hranoly, promyslel jsem rychle na místě ze kterých to půjde složit a něco jsem koupil...se dřevem jsem ještě nedělal, tak mi držte palce  ;D
« Poslední změna: 18. 06. 2021, 09:30:33 od czAtlantis »

« Odpověď #4 kdy: 18. 06. 2021, 10:00:44 »
Také lze nakreslit plechovou krabici vše včetně otvorů (např. ve Fusion 360 Sheet), poslat DFX na vypálení z plechu laserem, naohýbat (nechat si naohýbat) a práškově nalakovat. Není to nic drahého.

« Odpověď #5 kdy: 18. 06. 2021, 10:23:25 »
Ďakujem Vám za odpovede resp. nasmerovanie.

PanVP

« Odpověď #6 kdy: 18. 06. 2021, 11:06:01 »
a práškově nalakovat. Není to nic drahého

Takže za 1 Kč, 100 Kč, 500 Kč, 500 000 000 000 000 Kč s podpisem od Babiše?

Pošli odkaz na firmu, kde sis to nechal dělat, jak to bylo velké a kolik to vyšlo s poštovným.
Dík.

mhi

• 474
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 18. 06. 2021, 12:22:47 »
Udelat peknou kci z vypalku neni az tak jednoduche (konstrukcne), blbe se to spojuje, chce to u tenkych materialu nejaky napad (samozrejme neni problem k sobe svazat 3mm plech pres nejake zamky tvaru "kosti", ale jednak to nevypada uplne dobre, a pak to zelezo neco vazi). To je dobre treba na nejake stroje

Vypalek jako takovy je velmi levna vec, samozrejme zalezi na tom z jakeho materialu to clovek dela, pohybuje se to v nizkych stokorunach treba za format cca A3, nejjednodussi je nechat si nekde neco pokusne vypalit a udelat treba za 500,- zkusenost. Dela to treba http://tina-melnik.cz/

Ja osobne bych dneska spis kombinoval treba 3D tisk s vypalky, na nejake lepeni/svarovani/nytovani bych se vykaslal, priznal bych nejake pekne srouby.

Na praskovou lakovnu bych se vykaslal, kdo to umi ten to udela hezky, ale je to hrozne prace, budou zmetky - vypalit z nerezu a ten treba prelestit.

Jinak velmi hezkou povrchovku 3D tisku jde udelat i v domacich podminkach, staci navstivit prodejnu autolaku a nechat si poradit. Chce to ale hodne trpelivosti a pocitat s tim, ze den se to clovek bude ucit. Tisk, chemie, tmel, brousit, plnic, brousit, plnic, brousit, plnic, barva, brousit, barva, zjisteni kde jsem udelal chybu a goto Tisk :).
« Poslední změna: 18. 06. 2021, 12:27:47 od mhi »

« Odpověď #8 kdy: 18. 06. 2021, 13:26:29 »
Teď mám taky jedno zařízení co potřebuju okrabičkovat...zkusím si to vyrobit ze dřeva - aspoň to bude něco jinýho než plast co je všude...
Byl jsem v Hornbachu a dají se tam koupit pěkný tenký lišty a hranoly, promyslel jsem rychle na místě ze kterých to půjde složit a něco jsem koupil...se dřevem jsem ještě nedělal, tak mi držte palce  ;D

Hezká krabička se dá domorobo docela snando vyfrézovat horní ruční frézkou. Vypadá hezky, ale hodí se ale jen pro některé případy (sucho apod.)

PanVP

« Odpověď #9 kdy: 18. 06. 2021, 17:42:58 »

« Odpověď #10 kdy: 18. 06. 2021, 20:28:08 »
U plechové krabice samozřejmě mluvím o formátu typu 2x U, které na sebe pasují a mají jen ohyby v jednom směru (aby se u jednoho dílu nepotkaly hrany a nemuselo se řešit nějaké svařování). Spoustu profi přístrojů je tak řešená.

Lakuji v https://praskova-lakovna.cz , mám to kousek od baráku a berou i jednotlivé kusy. Ceny od 100Kč (nejméně jsem platil 80Kč, ale to už je pár let). Kvalita špičková.

Před pár měsíci jsem dostal nabídku od lokální automotive firmy na 100ks krabiček složitějších 2xU  (+ ploché zadní čelíčko, aby na ohnutá "křidýlka" spodního Učka šlo vložit plošňák s konektory) + profi ohyb + práškové lakování  za 300Kč/ks + DPH. Dnes to bude možná trochu dražší kvůli ceně materiálu. 100ks už je dost, ale výrobní příprava je tam jen u ohybu, který se nechá u pár kusů udělat doma. Chce se to nebát a zeptat se, spoustu firem je  ráda za každou zakázku.

« Odpověď #11 kdy: 20. 06. 2021, 06:58:09 »
Jaké vlastnosti ta krabička má mít kromě toho že má být pěkná?
Rozměry, odolnost proti vodě, v jakém prostředí to zařízení má pracovat, jak se tam ta elektronika má montovat (jednou jsem měl navrhnout krabičku pro destičku co měla konektory snad na všech stranách a nevymyslel jsem jak to udělat, abych tu desku do nějaké krabičky dostal a k těm konektorům se dalo něco připojit)....
« Poslední změna: 20. 06. 2021, 07:00:08 od Vrozkrokkop Kopalsson »

« Odpověď #12 kdy: 20. 06. 2021, 09:11:22 »
krabičku pro destičku co měla konektory snad na všech stranách

Konektory kolem dokola lze třeba z horního a dolního dílu, pokud jsou konektory aspoň trochu v jedné rovině a nejsou nad sebou. Výtisk prototypu na obyč. tiskárně např.
https://pasteboard.co/K7rJkJt.jpg , profi by chtělo lepší technologii tisku nebo třeba již zmíněnou silikonovou formu.

PanVP

« Odpověď #13 kdy: 20. 06. 2021, 10:20:12 »
https://pasteboard.co/K7rJkJt.jpg

To je moc pěkný tentononc  :o
Velmi pěkně udělaný, za mých mladých let jsme takové věci dávali do dřevěných bedýnek, vydlabaných kokosových ořechů a krabiček od indulóny :P

Co to dělá?
Vypadá to jako dva motorky připojené k něčemu, pár relátek a nějaké výkonové prvky (?).
Takže dva krokové motorky připojené k něčemu.
K čemu ty BNCáky jak do osciloskopu?  :o

Nějaké vědecké udělátko?

_Jenda

• 1 344
    • Zobrazit profil
    • https://jenda.hrach.eu/
« Odpověď #14 kdy: 20. 06. 2021, 12:04:31 »
To jsou motory s potenciometrem, jedna z možností jak udělat "volume control" ovládaný z počítače (další možnost by byl digitálně řízený odporový dělič či analogově řízený odpor + DAC, ale někdy se nevím proč používá tohle mechanické řešení). Podle popisků je to deska na audio. Vlevo nahoře bude nějaký MCU, tipnu si že s bezdrátovým modulem. Deska je podle čísla z JLCPCB a chtěl jsem napsat, že to dělal nějaký rotšíld, ale teď koukám, že modrá už není za příplatek. Autorovi bych doporučil dělat u desky zakulacené rohy, stačí r=1mm a normálně to nakreslíš do edge cuts vrstvy, tohle kolem těch děr na šroubky vypadá divně a o zakulacený se nepíchneš.