Monitorování změny na stránce

Monitorování změny na stránce
« kdy: 05. 06. 2021, 07:07:36 »
Potřeboval bych monitorovat změnu na určité stránce, nejlépe jako plugin pro Chrome. Ideálně kdybych si mohl vybrat oblast (např. s grafem viz. obrázek), kde by se objevila jiná barva, která by šla určit. V tu chvíli bych potřeboval vyvolat alarm, nebo i poslat email. Předem děkuji za nějaký tip.

yoyoA

Re:Monitorování změny na stránce
« Odpověď #1 kdy: 05. 06. 2021, 07:32:11 »
Plugin Distill Web Monitor. Je pro Chrome i FF.

« Odpověď #2 kdy: 05. 06. 2021, 13:25:47 »
Děkuji. Nevypadá to špatně, ale ten graf se musí specificky nastavit pomocí filtrů a Distill si tu stránku poté otevírá sám (nebere tu otevřenou), kde podle náhledu (objeví se to na chvíli) to je bez předvolených filtrů.
https://www.ceps.cz/cs/data#RegulationEnergy

yoyoA

« Odpověď #3 kdy: 05. 06. 2021, 15:51:15 »
Zkuste si projít dokumentaci toho Distillu. Ja tam na stránce /features čtu :

Automate steps like filling forms and clicks

Tak třeba to nějak umí...

Popř. Makro by nepomohlo tomu co potřebujete?

https://distill.io/kb/help/macro-to-record-replay-actions/
« Poslední změna: 05. 06. 2021, 15:54:58 od yoyoA »

_Jenda

• 1 608
    • Zobrazit profil
    • https://jenda.hrach.eu/
« Odpověď #4 kdy: 05. 06. 2021, 16:21:41 »
Udělat screenshot pomocí Chromia z commandline: https://www.putorius.net/website-screenshot-linux-command-line.html

Případně totéž pomocí Selenium (umožňuje se snadno například přihlásit, aniž by člověk musel ručně zápasit s cookies)

Převést do PPM, vyříznout, grep: https://www.abclinuxu.cz/blog/jenda/2021/4/jednoduche-formaty-souboru-netpbm-dot-pcap

« Odpověď #5 kdy: 05. 06. 2021, 18:07:42 »
@yoyoA: Macra už jsou peníze a to dávat nebudu, když to nedá ani můj mecenáš. V pracovním PC ani nemáme možnost instalovat doplňky. Na to vyplňování formulářů se podívám, vím že v tom jdou ruční zásahy, tak zkusím nasledovat nějaká videa s Distillem, jestli v nich něco nepochytím.

@_Jenda: To by bylo také řešení, v periodách udělat screenshot již otevřené stránky a ten vyhodnotit, jestli se tam vyskytuje vybraná barva.

Díky chlapi.

« Odpověď #6 kdy: 07. 06. 2021, 16:52:57 »
To Selenium je dobré, ani jsem netušil, že něco takového existuje. Nepůjdu cestou detekce barvy, ale když si naklikáním stáhnu data v textovém souboru, tak bych následně potřeboval tyto data vyhodnotit. Ono to bude pro někoho triviální, ale potřebuji s tím pomoci.
Ve zmíněných datech je tohle
Kód: [Vybrat]
Verze dat;Od;Do;Agregační funkce;Agregace;Časové řady;
reálná data;07.06.2021 00:00:00;07.06.2021 23:00:00;agregace průměr;hodina;výběr;
Datum;mFRP+ [MW];
07.06.2021 12:00;0;
07.06.2021 13:00;0;
07.06.2021 14:00;0;
07.06.2021 15:00;0;
a nevím jak mám vyhodnotit ten údaj za každou hodinou 15:00;0; mezi těmi středníky.
Kdyby bylo po 15 hodině, tak aby vzal řádek 15:00 a kdyby bylo mezi středníky jiné číslo než 0, tak bych potřeboval vyvolat nějakou akci, třeba poslat email. Děkuji za nakopnutí.

yoyoA

« Odpověď #7 kdy: 07. 06. 2021, 21:03:31 »
Nejsem bashista, tak snad mě místní neukamenují... ale šel bych na to nějak takto:

#!/bin/bash
i=1
for n in $(cat data.csv | awk 'BEGIN { FS = ";"}; {print $2}')
do

if [ $n -gt 0 ]
  then
      hodina=$(tail --lines=+$i data.csv | awk '{ print $2 }' | awk 'BEGIN { FS = ";"}; {print $1}')
      echo "$n je vetsi, na $i. radku, hodina: $hodina"
      # zde je prostor pro vase emailovani
  fi
  ((i=i+1))
done

Přepokldat: data.csv obsahuje jen data:

07.06.2021 12:00;0;
07.06.2021 13:00;0;
07.06.2021 14:00;1;

Volání skriptu:
sudo chmod u+x skript.sh
./skript.sh
1 je vetsi, na 3. radku, hodina: 14:00

Pokud data.csv musí obsahovat i tu hlavičku, tak si místo cat data.csv volejte obdobný konstrukt jako vidíte v skriptu tails... A spoléháme že hlavička je pevně daná (například hlavička vždy jen jeden řádek a data začínají od druhého řádku). Čili:

tail --lines=2 data.csv

« Odpověď #8 kdy: 07. 06. 2021, 21:36:31 »
Potřeboval bych monitorovat změnu na určité stránce, nejlépe jako plugin pro Chrome. Ideálně kdybych si mohl vybrat oblast (např. s grafem viz. obrázek), kde by se objevila jiná barva, která by šla určit. V tu chvíli bych potřeboval vyvolat alarm, nebo i poslat email. Předem děkuji za nějaký tip.

Pouzival jsem to pri nakupu PS5 z polska ;-) pro sledovani zmen dostupnosti.
https://chrome.google.com/webstore/detail/distill-web-monitor/inlikjemeeknofckkjolnjbpehgadgge?hl=en

« Odpověď #9 kdy: 08. 06. 2021, 06:40:43 »
@yoyoA: Děkuji moc, zkusím se s tím poprat.

@Sam Samovic: Distill už jsem zkoušel, neuměl sice naklikat filtry, ale to zase umí Selenium. Ale lépe se mi hodí to vyhodnocení textového souboru.

« Odpověď #10 kdy: 08. 06. 2021, 08:27:09 »
@yoyoA: Mohl bych ještě poprosit, že by data v csv souboru bral až od 4 řádku a počítalo se z hodnotou, která má desetiné číslo.

« Odpověď #11 kdy: 08. 06. 2021, 10:55:01 »
Nejsem bashista, tak snad mě místní neukamenují... ale šel bych na to nějak takto:
............
taky jakoby nejsem žádná velikánská bashistka ale kde jako mam ty šutry ;D ;D ;) ;)

@yoyoA: Mohl bych ještě poprosit, že by data v csv souboru bral až od 4 řádku a počítalo se z hodnotou, která má desetiné číslo.
takle?? :o :o :D ;)
#!/usr/bin/env bash
awk 'BEGIN {FS=";"};NR>3{if($2>0)printf("%d je vic veci, na %d. radku a v case %s\n",$2,NR,$1)}' data.csv | while read radek ; do
echo $radek
#posílání mailu sem strčit
done

Plugin Distill Web Monitor. Je pro Chrome i FF.
to je jakoby něco vod toho samýho pána jak tady prej jako furt spamoval s takovým tim destilátorem na pití vlastního čurání a furt ho prej uráželo když mu někdo řek žeto je uplná pitomina?? :o :o
lidi postižený environmentálním žalem hele choděj za ekopsycholožkama hele 🤡 💆 🤡 💆

« Odpověď #12 kdy: 08. 06. 2021, 11:08:10 »
@Wrána diskuze: Úžasné, děkuji.

@yoyoA: Za to od 4 řádku se omlouvám, všiml jsem si, že jste s tím počítal.

« Odpověď #13 kdy: 08. 06. 2021, 11:12:50 »
@Wrána diskuze: Úžasné, děkuji.
.....
supr nemáš zač  ;D ;)
lidi postižený environmentálním žalem hele choděj za ekopsycholožkama hele 🤡 💆 🤡 💆

« Odpověď #14 kdy: 08. 06. 2021, 12:30:01 »
Ještě maličkost, když bych chtěl ten csv soubor po zpracování smazat a neovlivnit odeslání emailu, tak kde to dát? Když ho stáhnu znovu přes Selenium, tak ho prohlížeč automaticky přejmenovává.