Jak do Chrome v Androidu dodat třeba Dark Reader?

Jak do Chrome v Androidu dodat třeba Dark Reader?
« kdy: 20. 05. 2021, 20:11:59 »
Mam takovy obecny dotaz na Adroid a Chrome, ktery mi uz delsi dobu vrta hlavou. Ono to nepodporuje jakoze vubec ale vubec zadne pluginy, jako desktopove Chrome?

Na iPadu si muzu pro Safari napr. nainstalovat Ad Blockery a nebo jakysi Dark Reader. Pravda, neni to uplne plugin jak ma byt, protoze pro Ad Blockery je v Safari specialni API, a ten Dark Reader je spise takovy trochu hack, neni to uplne koser plugin. No ale aspon neco jde.

Kdezto na Chrome v Androidu nemuzu v play store najit ani ten dark reader.

Coz mi pripomina jinaci dotaz, vsiml jsem si ze pouzivate alternativni browsery, ale do toho bych treba nesel, protoze veskera hesla se mi syncuji pres Google account. To vam nevadi, ze musite mit hesla na 2 mistech?
« Poslední změna: 20. 05. 2021, 23:13:58 od Petr Krčmář »

Re:Jak do Chrome v Androidu dodat třeba Dark Reader?
« Odpověď #1 kdy: 20. 05. 2021, 23:14:56 »
Chrome pro Android prostě neumí žádné rozšíření, nejde to nijak obejít ani vyřešit. Lze si ale svobodně vybrat libovolný jiný prohlížeč.

« Odpověď #2 kdy: 21. 05. 2021, 00:11:40 »
To vam nevadi, ze musite mit hesla na 2 mistech?

Když on právě ten alternativní browser (co uživateli nehází klacky pod nohy) má i rozšíření pro synchronizaci hesel např. z keepasu nebo bitwardena. Měl i přímo google sync, ale před nějakou dobou to zatrhli. Nebo má i svůj vlastní velmi dobře fungující sync, pakliže ten alternativní browser používáte i na desktopech.

« Odpověď #3 kdy: 21. 05. 2021, 07:49:49 »

Když on právě ten alternativní browser (co uživateli nehází klacky pod nohy) má i rozšíření pro synchronizaci hesel např. z keepasu nebo bitwardena. Měl i přímo google sync, ale před nějakou dobou to zatrhli. Nebo má i svůj vlastní velmi dobře fungující sync, pakliže ten alternativní browser používáte i na desktopech.

No jo, ale potom na desktopu je nej browser pro praci proste Chrome, coz rikam zvlaste jako vyvojar. A ten nejaky keepas nebo bitwarden nepodporuje. Tzn. efektivne budes mit na mobilu jiny heslovac nez na desktopu, nebo ne?

« Odpověď #4 kdy: 21. 05. 2021, 09:59:41 »
Ne, Chrome na desktopu samozřejmě rozšíření pro keepass, bitwarden a tuny dalších password manglerů má. Jinak by neměli na chleba :-) Chrome je naprostá většina trhu pro tyhle firmy.

« Odpověď #5 kdy: 21. 05. 2021, 11:02:43 »
Ne, Chrome na desktopu samozřejmě rozšíření pro keepass, bitwarden a tuny dalších password manglerů má. Jinak by neměli na chleba :-) Chrome je naprostá většina trhu pro tyhle firmy.

A jaky je vztah mezi Chrome a tim jadrem chrome, ktery muze pouzivat i Edge? Kdo to vyviji? A btw, to jadro se jmenuje Chromium? A je to opensource? A ty alternativni browserry jsou postavene na tom jadre taky?

« Odpověď #6 kdy: 21. 05. 2021, 11:06:55 »
Dark reader (ořezaný) a UBlock (ořezaný) má na mobilu Brave. Bohužel tam nejsou snadno dostupné přepínače, musí se do nastavení, resp. vzhledu, ale funguje to i na plečce (Nokia 3.1) slušně.
Synchronizace mi funguje nějak divně a jen mezi Brave prohlížeči, takže pokud je požadavek na heslovač, mohla by pomoci samostatná aplikace, např. https://play.google.com/store/apps/details?id=keepass2android.keepass2android&hl=en (nemám žádnou zkušenost) nebo něco ze souvisejících.
Jinak Brave je postavený na jádru Chromium a vyvíjí ho bývalý šéf Firefoxu.

« Odpověď #7 kdy: 21. 05. 2021, 13:44:44 »
Dark reader (ořezaný) a UBlock (ořezaný) má na mobilu Brave. Bohužel tam nejsou snadno dostupné přepínače, musí se do nastavení, resp. vzhledu, ale funguje to i na plečce (Nokia 3.1) slušně.
Synchronizace mi funguje nějak divně a jen mezi Brave prohlížeči, takže pokud je požadavek na heslovač, mohla by pomoci samostatná aplikace, např. https://play.google.com/store/apps/details?id=keepass2android.keepass2android&hl=en (nemám žádnou zkušenost) nebo něco ze souvisejících.
Jinak Brave je postavený na jádru Chromium a vyvíjí ho bývalý šéf Firefoxu.

No jo, jenze... Prijdes na jiny pocitac, treba na kiosek, a ten tvuj heslovac tam nainstalovany nebude - oprav me jestli se mylim. A prihlasim se do Chromu a nebudu mit automaticke vyplnovani hesel.

A je v takove situaci otazka, co je pro me pak lepsi, jestli vydrzet reklamy na mobilu, nebo trpet vyse uvedenym.

Jen si to tak kladu jako otazku, neprovokuju. Snazim se najit nejakou nej cestu jak na to.

Jose D

• 903
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 21. 05. 2021, 13:57:27 »

Zdar, to by mi asi vadilo.

S ukončením provozování google prohlížeče jsem přešel na 3rd party password managery..

Měl jsem LastPass a teď Bitwarden.
Oba jsou k dispozici jako aplikace na android, doplněk do mobilní(!) i desktopové mozilly, takže mi to v podstatě řeší všechny usecasy.

Prijdes na jiny pocitac, treba na kiosek, a ten tvuj heslovac tam nainstalovany nebude

Asi bych dost zvažoval jestli instalovat můj heslovač na zařízení které nemám pod kontrolou. V těchle případech opisuju hesla.

« Odpověď #9 kdy: 21. 05. 2021, 14:05:11 »
Asi bych dost zvažoval jestli instalovat můj heslovač na zařízení které nemám pod kontrolou. V těchle případech opisuju hesla.

No jiste ze to tam nebudes instalovat, ale kdybys mel hesla v Googl Account, tak se na tom kiosku jenom prihlasis do Chrome a mas je. A o to mi jde. Jestli tohoto jde docilit s nejakym tim alternativnim heslovacem.

Jose D

• 903
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 21. 05. 2021, 14:22:37 »
Jestli tohoto jde docilit s nejakym tim alternativnim heslovacem.
můžu mluvit za bitwarden a lastpass, u něj:
* jdeš na https://vault.bitwarden.com, tam se přihlásíš a zkopíruješ si hesla který potřebuješ
* nebo si přidáš extension, tam se přihlásíš a kredence se ti budou vyplňovat samy