Kopírování dat z nefunkčního android telefonu

Brumla

• 111
    • Zobrazit profil
Re:Kopírování dat z nefunkčního android telefonu
« Odpověď #15 kdy: 21. 05. 2021, 09:03:01 »
Pokud nefunguje jen dotyk, tak přes USB hub a USB OTG připojit klávesnici a myš, pokud je černá obrazovka tak zkusit naslepo přepnout na mass storage. Třeba podle funkčního telefonu stejného typu.
To je dobrý, OTG jsem neznal. Díky!

Tak se jedná o nějaké krámy, resp. to nastavení USB je u všech Samsungů pouze prvotní, tj. jak je telefon jednou připojen k nějakému PC nebo NB, tak si to zapamatuje a příště už stačí pouze jeho odemknutí.
Nikoliv.
Nikoliv? Pak je zajímavé, že u mých Samsungů A40 a M21 je to přesně jak popisuji, tj. různě je připojuji mezi 2x PC a 2x NB, přičemž všude stačí už jenom odemknout. Občas je dobré méně teoretizovat a více zkoušet v praxi :P
V případě Samsung Galaxy A52 5G (Android 11) to je tak, že po povolení ADB a prvotního propojení s počítačem, se při každém dalším propojení musí nejen odemknout telefon, ale znovu povolit propojení dalším popup oknem. Včerejší zkušenost.

Citace
narg
1) paměťové médium lze typicky vyndat, připojit do jiného počítače a odemknout pomocí cryptsetupu zadáním hesla; data následně můžete zkopírovat
Hmm, interní paměť se na rozdíl od sd karty blbě vyndává ...

Citace
robac
Můj telefon Samsung s Android 11 (předtím A10, A9) vyžaduje po odemknutí telefonu uživatelskou akci (přepnutí na sdílení souborů). Stejně jako Xiaomi předtím a Samsung před Xiaomi...
Přesně!

Citace
mhepp
Problém je ještě v tom, že když už člověk to ADB povolí/pustí, tak spousta aplikací se umí bránit zálohování přes ADB. Takže ani toto není/nemusí být výhra.
Souhlas. Při přípravě telefonu pro nové uživatele vždy adb povoluji, protože tam musím nainstalovat firemní aplikaci. Přes adb jsem to samozřejmě zkoušel, nepomohlo.

SOUHRN
Díky všem za snahu, zkoušet další rovnáky na ohejbáky už nebudu, poměr úsilí/cena vydolovaných dat je slabý. Zatím jsem zálohování dat uživatelů dělal přes jejich google účty, pokud si zálohování vypnuli, nebo jim došlo míst po nahrání fotek a videí, to už neovlivním. Respektive ovlivním, když má uživatel zájem, ale většina to stejně nechce řešit a pak se diví. Jak s tím zamává rozhodnutí google o změně přihlašování uvidíme, hlavně když si uživatelé nevyplní v google účtu své telefonní číslo. Zálohování je možné udělat přes podnikový NextCloud (například), v případě že bude mít firma o takový server zájem.

Díky za pomoc a nápady.