Zdravím,
protože jsem kdysi v počátcích tak dlouho váhal s těžbou Bitcoinu, až přestala pro jednotlivce dávat smysl, pustil jsem se nyní jako spousta jiných do Chia. Mám ale problém s plotováním. Mám 12 jádro Xenon (24 vláken ), desky x 99, 8x4 GB
( 32 ) ECC DDR3 RAM Hynnyx, syst. Sata SSD 500 GB Patriot, 1 TB NVMe zápis 3000MB, několik RAID0 polí z běžných disků v řadiči Marwell v PCIE. Disky pro farming jsou připojeny přímo k desce přes SATA3. Můj problém je ten, že když spustím plotting 3x paralelně, s rozestupem cca 1 hodiny, každý proces na 4 vláknech a po 5 GB RAM, každý plot trvá necelých 8 hodin. Celkové vytížení procesoru je minimální, dlouhodobě pod 10 %, zatíženo je 12 vláken, zbytek je v podstatě na nule. Blokovaných RAM je 15 GB, reálně ale méně. Když postupně přidám 2-3 plottingy na RAIDU ( každý plot má vlastní RAID) z běžných HDD, opět s rozestupem (nad 11%, kdy je největší zatížení ), Dojde k výraznému zpomalení plotování na NVMe disku - místo 8 hodin trvá klidně 16. Na obyčejných discích dávám pouze 4 GB RAM a 2 vlákna na proces. Při tomto rozložení dochází k zatížení RAM do 20 GB, procesor není zatížený ani na 25%. Všechny komponenty jsou do 50 stupňů. 6 vláken procesoru je v podstatě na nule. Přitom počítač začíná zamrzat, je problém otevřít prohlížeč... Netuší někdo, co to brzdí, kde je systém "ucpaný" , když se všechny komponenty "nudí" ? Děkuji za odpovědi a nápady.