Smazané soubory při aktualizaci Windows

Re:Smazané soubory při aktualizaci Windows
« Odpověď #15 kdy: 29. 04. 2021, 12:33:20 »
Z druhé strany to chápu, BFU tohle nemůže (a ani nechce) vědět.
Přesně tak, problém nás BFU a pod-BFU je ten, že chceme na počítači dělat svoji práci a ne ladit systém, obnovovat námi nesmazané soubory ani hledat jak odstranit potíže, které napáchala nějaká aktualizace. Nevím, jestli existuje systém pro BFU a pod-BFU, ale MS Win10 to zjevně není. Možná jablko?

Někdy mi připadá, že v MS pracuje dobře organizovaná skupina sabotérů, kteří chtějí práci se systémem co nejvíce znechutit a uživatele odlákat jinam (pokud ovšem uživatelé mají na výběr).

Jak říkám, já to z pohledu BFU chápu - chce se posadit, zapnout počítač, dělat co potřebuje, vypnout počítač, end of story..

Jediná použitelná edice Win10 je Enterprise (už jen kvůli telemetrii), ale ta pochopitelně pro BFU není k dispozici. Apply mi přijdou podstatně lepší, už jen proto, že v podstatě "sedí na linuxu". Takže v podstatě mezikrok, polished look, linux pod hauptnou. Vyladěné je to celkem dobře, o ceně diskutovat nebudeme. Drobné nedostatky to samozřejmě má (vlastní zkušenost, vlastním MBP). Linux už vyžaduje o pár IQ víc, neboť ano, "nějak to naklikat" zvládne i debil, ale přece jen paleta aplikací, kancl balík (BFU zpravidla prská, když se "to" nejmenuje doslovně "Word" a "Excel") atd... Klasická story.

« Odpověď #16 kdy: 29. 04. 2021, 12:35:29 »
Máte prosím někdo podobnou zkušenost, že by se po aktualizaci Windows 10 ztratil nějaký soubor z Plochy?
Ne, a dost pochybuju, ze to tak bylo.

Je to trochu loto, v polovině případů to klasicky mázne user a bude tvrdit, že za to může Kennedy a Putin, v druhé polovině  jsou/mohou být na vině opravdu widle... Koneckonců, co si budeme povídat, systém je to prašivej..

Karmelos

• 1 131
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 29. 04. 2021, 12:50:07 »
Už několikrát jsem řešil problém se "smazaným" souborem z plochy (případně z Dokumentů) - ve výsledku byl subor nalezen v nějakém obskurním adresáři - při práci myší v průzkumníku byly tyto soubory anebo i celé adresáře nechtěně a nevědomky přesuty.
Chcete posunout posuvník a namísto toho přetahujete fajly...
Gréta je nejlepší.

Mlocik97

• 901
  • Ubunťák, JS dev.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 29. 04. 2021, 13:14:42 »
BFU zpravidla prská, když se "to" nejmenuje doslovně "Word" a "Excel") atd... Klasická story.

Dal som Linux celej rodine a povedal by som že prekvapivo mi prskajú menej ako u Windowsu, a to sú tiež BFU aj pod-BFU (aka človek čo keď chcel poslať súbor, tak poslal do chatu "C:/user/dokumenty/subor.pdf" text, a pod.) takže by som nepovedal že ten Linux je pro BFU taký problém. A síce riešim podobne veľa ich vecí s počítačmi ale skôr sú to už úkony než problémy, a aj keď sa vyskytne prípadne problém, tak je ľahko riešiteľný a je menej to stresujúce než u Windows.. Takže za mňa rozhodne plus Linuxu, a nemyslím si že aj pre BFU je to taký problém.

« Odpověď #19 kdy: 29. 04. 2021, 14:02:52 »
...Chcete posunout posuvník a namísto toho přetahujete fajly...
Ano, to se může stát, ale pak by ty soubory měla najít funkce Hledání (pokud nebyly přesunuty někam do Koše či na externí disk).

...ale inak ako ten masochizmus nechápem.
Asi to tak chce neviditelná ruka trhu  ;)

...za to může Kennedy a Putin...
Po těch výbuších už bych se nedivil ničemu  :D

Mlocik97

• 901
  • Ubunťák, JS dev.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 30. 04. 2021, 13:21:13 »
Někdy mi připadá, že v MS pracuje dobře organizovaná skupina sabotérů, kteří chtějí práci se systémem co nejvíce znechutit a uživatele odlákat jinam (pokud ovšem uživatelé mají na výběr).

Ja už dlhodobo tvrdím, že Microsoft sa práve o toto skutočne snaží... ako Windows je pre nich príťaž a zbytočné prostriedky, ktoré by chceli venovať cloudu (auzre), AI a pod. Avšak kvôli histórii sú "nútený" stále poskytovať Windowsi. Avšak vidím práve snahu Microsoftu o to aby uživatelia sa presunuli na Linux, preto vytvárajú aj veci ako WSL a všade sa prezentujú ako "zamilovanci" do Linuxu. A to je myslím aj dôvod prečo zrejme aj zámerne robia chybné aktualizácie a pod. Lebo zrejme náklady a prostriedky na vývoj Windows ich stojí viac než čo z toho získajú. A preto aj prepustili tím testerov u Windowsu, a polovicu developerov presunuli na Azure. Btw. toto hovorím už asi tak 2 roky.

https://www.lupa.cz/clanky/linuxove-aplikace-ve-windows-microsoft-kupuje-distribuci-linuxu-rusko-chysta-zakladni-desky/

"Microsoft kupuje distribuci Linuxu" a https://github.com/microsoft/wslg tak teraz mi už povedzte že tomu tak nie je.  ::) ako Čím ďalej tým viac to tak vyzerá. Keď sa zároveň pozerám na podiel trhu a zatiaľ síce pomalé ale jednoznačné klesanie Windowsu na trhu, tak vidím jednoznačný výsledok... O 5-10 rokov bude Linux dominovať desktopu (alebo možno MacOS). Ale Windows ide jednoznačne cestou "čoskoro koniec".

« Odpověď #21 kdy: 30. 04. 2021, 14:57:34 »

Ja už dlhodobo tvrdím, že Microsoft sa práve o toto skutočne snaží... ako Windows je pre nich príťaž a zbytočné prostriedky, ktoré by chceli venovať cloudu (auzre), AI a pod. Avšak kvôli histórii sú "nútený" stále poskytovať Windowsi. Avšak vidím práve snahu Microsoftu o to aby uživatelia sa presunuli na Linux, preto vytvárajú aj veci ako WSL a všade sa prezentujú ako "zamilovanci" do Linuxu. A to je myslím aj dôvod prečo zrejme aj zámerne robia chybné aktualizácie a pod. Lebo zrejme náklady a prostriedky na vývoj Windows ich stojí viac než čo z toho získajú. A preto aj prepustili tím testerov u Windowsu, a polovicu developerov presunuli na Azure. Btw. toto hovorím už asi tak 2 roky.

https://www.lupa.cz/clanky/linuxove-aplikace-ve-windows-microsoft-kupuje-distribuci-linuxu-rusko-chysta-zakladni-desky/

"Microsoft kupuje distribuci Linuxu" a https://github.com/microsoft/wslg tak teraz mi už povedzte že tomu tak nie je.  ::) ako Čím ďalej tým viac to tak vyzerá. Keď sa zároveň pozerám na podiel trhu a zatiaľ síce pomalé ale jednoznačné klesanie Windowsu na trhu, tak vidím jednoznačný výsledok... O 5-10 rokov bude Linux dominovať desktopu (alebo možno MacOS). Ale Windows ide jednoznačne cestou "čoskoro koniec".

Tyhlety vlhky sny.....cetls vubec o jakou distribuci jde, nebo jenom nadpis? Windows maji "čoskoro koniec" uz 20 let, ale nejak se, bestie, furt nechce dostavit a pustit ten Linux k tem miliardam uzivatelu, kteri na nej nedockave cekaji.....oh, wait, on ho na desktopu nikdo nechce....