Z druhé strany to chápu, BFU tohle nemůže (a ani nechce) vědět.
Přesně tak, problém nás BFU a pod-BFU je ten, že chceme na počítači dělat svoji práci a ne ladit systém, obnovovat námi nesmazané soubory ani hledat jak odstranit potíže, které napáchala nějaká aktualizace. Nevím, jestli existuje systém pro BFU a pod-BFU, ale MS Win10 to zjevně není. Možná jablko?
Někdy mi připadá, že v MS pracuje dobře organizovaná skupina sabotérů, kteří chtějí práci se systémem co nejvíce znechutit a uživatele odlákat jinam (pokud ovšem uživatelé mají na výběr).
Jak říkám, já to z pohledu BFU chápu - chce se posadit, zapnout počítač, dělat co potřebuje, vypnout počítač, end of story..
Jediná použitelná edice Win10 je Enterprise (už jen kvůli telemetrii), ale ta pochopitelně pro BFU není k dispozici. Apply mi přijdou podstatně lepší, už jen proto, že v podstatě "sedí na linuxu". Takže v podstatě mezikrok, polished look, linux pod hauptnou. Vyladěné je to celkem dobře, o ceně diskutovat nebudeme. Drobné nedostatky to samozřejmě má (vlastní zkušenost, vlastním MBP). Linux už vyžaduje o pár IQ víc, neboť ano, "nějak to naklikat" zvládne i debil, ale přece jen paleta aplikací, kancl balík (BFU zpravidla prská, když se "to" nejmenuje doslovně "Word" a "Excel") atd... Klasická story.