Jestli něco rozumného najdeš, dej vědět.
Cca před rokem nastal řetězec nestandardních událostí a nedorozumění, na jehož konci byla šesticiferná škoda na datech. Kolega smazal něco, co neměl. Pojištění podnikatelů od Allianzu nám nepomohlo. Výluka na data. Kdyby kolega ten server nedopatřením roztřískal, tak by se s tím dalo něco dělat, ale takhle konečná.
Další snaha byla výtáhnout alespoň něco z pojišťovny, kde měl daný kolega sjednané pojištění za škody způsobené zaměstnavateli. Pojišťovnu už nevím, ale stejné stanovisko. Za HW bychom plnili, ale data ne.
Ze zvědavosti jsem si ověřoval, jestli moje zaměstnanecké pojištění u Generali české pojišťovny tohle kryje a taky ne. Bylo mi řečeni, že to nenabízí.
Paní mi tenkrát řekla, že co ví, že tohle před pár lety teoreticky pojišťovala jedna pojišťovna, ke které bych ani nešel. Takový ten typ, co má na pojištění mobilu ve výlukách skoro i vytažení z krabice.
Vysvětlovala mi to tím, že to je v podstatě neprokazatelné, jestli se to fakt stalo, nebo to je pojistný podvod. Jaká příklad uváděla účetní, která se na oko splete, peníze odejdou jinam, příjemce nevrátí, zmizí a ty pojišťovno plať.