Začal som sa venovať hrátkam s elektronikou. Nakúpil som si kopu súčiastok, komponent, shieldov, microcontrollerov, processorov atď. Kúpil som si na to taký organizér zložený s malých plastových šuflíkov. Mno, ale vačšina tých komponent mi chodí zabalených v sáčkoch, ktoré tlmia elektrický výboj.
Rád by som tie súčaistky vybalil a vložil do šuflíka "len tak" nezabalené, ale mám strach či ich náhodoou nepoškodím. Aká je pravdepodobnosť, že statická elektrina niečo zničí? Celé detstvo som sa venoval pokusom s elektronikou.
Používal som rôzne čipy a tranzistory FET MOSFET riadené elektrickým poľom a nikdy sa mi nič nezničilo (zničilo ale nie statickou elektrinou), taktiež s počítačovými komponentami som X krát manipuloval, nikdy som nebol uzemnený a nikdy som nič nepoškodil. Takže mne príde, že toto je trošku prehnaná opatrnosť. Alebo ako tie súčiastky uskladniť a ako s nimi manipulovať?
Naozaj sa človek musí uzemniť keď chce manipulovať s elektronikou? keby som na tie šuflíčky z vnútra naniesol nejaký elektrovodivý lak, antistatický sprej, alebo kovovú fóliu nestačilo by to?