Zapnout logovani odchozi komunikace a cekat az se zase neco objevi abuseipdb.com a pote dohledat...
Právě jsem logování komunikace na tom Asusu nenašel, buď jsem slepý nebo to tam není
a prubezne kontrolovat .....
nebo prepnout do bridge modu a az to nasadit nejaky poradny router (nebo levny MikroTik) ktery bude logovat odchozi komunikaci.
Poridit neco levneho na LogServer (treba RaspberryPi) ......
no možná to budu muset tak udělat...
Jaky mate firmware u toho ASUSu? Na Synology a HikVision DVR, aktualni?
na routeru ASUS mám FW 1.1.2.3_858, který by měl být aktuální, na Synology jsem se včera díval, taky by měl být aktuální.. HikVision mám FW originální, jsem to dneska zkoušel hledat na stránkách HikVision, ale model, který mám (DS-7204HGHI-SH/A ), jsem tam vůbec nenašel, když jsem zkoušel stáhnout fw k k jiným DS-7204xxx, tak mi to tam nešlo... tak nevím, jestli zas to neumím najít nebo jak... ještě jsem našel nějaký FW k tomu na euroalarm.cz, ale taky, když to tam zkusím, tak to napíše aktualizace - postup 0% a pak za pár vteřin aktualizace neúspěšná...
Zkontrolujte jestli hesla k temto zarizenim nejsou v databazi:
https://haveibeenpwned.com/Passwords
hesla jsem změnil pro jistotu, ten NAS zítra plánuju odpojit, měl jsem tam jen jednoduchou DB, kterou jsem dneska přesunul na jiný NAS v jiné síti...
Dovnitr site mate//mnel jste otevrene nejake porty?
Mate i IPv6? Pokud ano pouzivaji ji vsechny zarizeni v siti?
měl jsem právě port forwarding na ten NAS a na to DVR, a byl jsem zas blbej, když jsem to nastavoval, že jsem ten forward neomezil jen na moje IP, takže byly povolené pro všechny...
IPv6 jsem tam zatím nepovoloval, jako nebyl by asi problém ji rozjet, mám DSL od Tmobile a router to podporuje...
Ty 4 PC vypinate, nebo jsou on-line?
nechávám je zapnuté, ale tak mohl bych je na noc vypínat, kdyby to k něčemu pomohlo